Antena 3 CNN Actualitate În trei ani de zile PDL-istul Valeriu Stoica a strâns "ca o furnică" 2,5 mil. euro din afaceri cu statul

În trei ani de zile PDL-istul Valeriu Stoica a strâns "ca o furnică" 2,5 mil. euro din afaceri cu statul

În trei ani de zile PDL-istul Valeriu Stoica a strâns "ca o furnică" 2,5 mil. euro din afaceri cu statul
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    25 Iul 2012   •   05:58

Democrat - liberalul Valeriu Stoica a câştigat din afacerile cu statul în trei ani de zile peste 2,5  milioane de euro.  Este vorba despre conctractele de asistenţă, cosultanţă şi reprezentare juridică încheiate de firma sa de avocatură, Stoica şi Asociaţii, cu companiile naţionale.

Contractele erau atât de bine făcute încât democrat-liberalul era plătit cu sute de euro pe oră.

Cel mai generos contract al Casei de avocatură Stoica & Asociaţii a fost încheiat în 2009 cu Impremeria Naţională. Valoarea contractului a fost estimată la 700 de mii de euro, dar firma de avocatură a încasat de fapt peste 1 milion 200 de mii de  euro. Tariful perceput de avocaţi era de  350 de euro pe oră.

Valeriu Stoica a primit bani şi de la Electrica S.A cu care a semnat opt contracte de consultanţă juridică în valoare totală de 810 de mii de euro. Contractele au fost semnate în perioada 2009-2012, iar până în prezent compania a încasat deja 700 de mii de euro.

Tot din domeniul energetic găsim şi compania Nuclearelectrica. Casa de avocatură a semnat cu societatea de stat două contracte de 140 de mii de euro şi alte nouă acte adiţioanle care le-au mai adus un plus de 50 de mii de euro.

 Şi Poşta Română a primit asistenţă juridică de la Valeriu Stoica printr-un contract semnat în 2009. Documentul a fost modificat ulterior în 16 acte adiţionale. Astfel, onorariul avocatului a crescut de la o medie de 75 de euro pe oră la 150 de euro. In total, Poşta Română a virat în contul pedelistului 156 de mii de euro.

Nu la fel de generoase au fost contractele cu Regia Naţională a Pădurilor Romsilva. Societatea a plătit  casei de avocatură pentru serviciile prestate 130 de mii de euro.






×
Subiecte în articol: afaceri cu statul
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close