Antena 3 CNN Actualitate Încă 30 de zile de AREST pentru cumnatul premierului Ponta, Iulian Herţanu

Încă 30 de zile de AREST pentru cumnatul premierului Ponta, Iulian Herţanu

Încă 30 de zile de AREST pentru cumnatul premierului Ponta, Iulian Herţanu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Apr 2015   •   22:42

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, va rămâne închis încă o lună, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, marţi, propunerea DNA de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestării preventive, informează Agerpres.

 
Decizia ICCJ în cazul Herţanu nu este definitivă şi e luată în cazul în care acesta este cercetat penal într-un dosar legat de fraudarea unui contract finanţat din fonduri europene.
 
Aceeaşi decizie a fost luată şi pentru omul de afaceri Vladimir Răzvan Ciorbă, în timp ce în cazul omului de afaceri Ilie Drăgan a fost prelungit arestul la domiciliu.

Iulian Herţanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe 18 februarie pentru că ar fi obţinut un contract pentru lucrarile de extindere a canalizării în Comarnic cu fonduri europene, pentru ca mai apoi să folosească banii în alte scopuri. 

Aceleaşi acuzaţii au fost reţinute şi în cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman şi Vladimir Răzvan Ciorbă. 

În dosar mai sunt cercetaţi preşedintele Consiliului judeţean Prahova, Mircea Cosma, fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma şi deputatul Sebastian Ghiţă.
 
Cei trei au fost puşi sub control judiciar şi sunt acuzaţi că i-ar fi sprijinit pe Herţanu şi partenerii lui de afaceri să obţină acest contract, punând presiune şi ameninţând conducerea firmei care derula proiectul european.
 
Prejudiciul din acest dosar este de 7 milioane de euro. 


 

×
Subiecte în articol: Iulian Hertanu Victor Ponta
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close