Antena 3 CNN Coronavirus Încă doi români infectați cu coronavirus. Este vorba de un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara

Încă doi români infectați cu coronavirus. Este vorba de un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat, vineri, că un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara au fost depistați pozitiv la coronavirus.

Încă doi români infectați cu coronavirus. Este vorba de un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara
Sursa foto: Antena3
28 Feb 2020   •   14:49

Cazul bărbatului din Maramureș: Este vorba de un bărbat de 45 de ani care vine din afara zonelor carantinate. Acesta s-a întors în țară pe 25 februarie el fiind bolnav încă din Italia. Acolo a mers la medic și i s-a prescris tratament simptomatic. S-a întors acasă, în România, unde a mers iarăși la medic pentru că avea febră. A fost internat la clinica Boli infecțioase Maramureș unde a primit tratament simptomatic și se face testarea. Pentru că a început să se simtă din ce în ce mai rău, având insuficiență respiratorie, bărbatul a fost transferat la Cluj. Astăzi a venit confirmarea de pozitiv la coronavirus.

Cazul femeii din Timișoara: Este o femeie de 38 de ani din Timișoara care pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, se întoarce în România, iar pe 25 februarie prezintă un prim semn de stare alterată. Stare subfebrilă. Se prezintă la spital pe 27 pentru evaluare. Se face testare si merge acasă în izolare. Astăzi, și testul acesteia este confirmat pozitiv.

”Femeia rămâne la centrul din Timișoara, iar bărbatul rămâne la centrul din Cluj. Ambele persoane au prezentat simptome ale gripei noi. Cazul de la Timișoara e în stare bună, cel de la Cluj rămane în terapie intensivă, e mai bine”, a mai precizat secretarul de stat Nelu Tătaru.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a subliniat că cele două cazuri au venit din afara zonei unde este impusă carantinarea. 

Despre cel de-al doilea italian care a călătorit în România: Nu este confirmat coronavirusul în cazul acestuia. Bărbatul a fost izolat la domiciliu în Italia doar pentru că a avut contact cu primul italian diagnosticat, după călătoria în România.

”Se oprește căutarea persoanelor care au luat contact cu cel de-al doilea italian, în România”, a anunțat Arafat.

Raed Arafat a anunțat că Direcțiile de sănătate publică vor lua măsurile pentru ancheta epidemiologică și pentru a stabili contacții celor două persoane, mai ales din perioada în care au avut febră.

În România, a mai fost confirmat, până acum, un singur caz, al unui tânăr de 25 de ani din județul Gorj, care este internat la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close