Antena 3 CNN Actualitate Încă două cazuri de gripă AH1N1 la Iaşi. Bolnavii respiră cu ajutorul aparatelor

Încă două cazuri de gripă AH1N1 la Iaşi. Bolnavii respiră cu ajutorul aparatelor

Încă două cazuri de gripă AH1N1 la Iaşi. Bolnavii respiră cu ajutorul aparatelor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    15 Mar 2013   •   21:23

Două persoane din Iaşi au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase cu diagnosticul de gripă AH1N1. Cei doi, o femeie de 54 de ani şi un bărbat de 35 de ani sunt internaţi în stare gravă şi respiră cu ajutorul aparatelor, transmite Mediafax.

Cele două persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi în urmă cu câteva zile, iar analizele de laborator au confirmat prezenţa virusului AH1N1.
   
Întrucât starea lor de sănătate s-a înrăutăţit, cei doi pacienţi au fost mutaţi la Secţia Terapie Intensivă din cadrul aceluiaşi spital.
   
Atât femeia, cât şi bărbatul respiră cu ajutorul aparatelor, medicii fiind rezervaţi în privinţa evoluţiei stării lor de sănătate.
   
"Cei doi pacienţi se află sub supraveghere permanentă, la Terapie Intensivă", a declarat, vineri, medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
   
Potrivit medicilor ieşeni, femeia suferă de obezitate şi diabet, în timp ce tânărul a fost diagnosticat încă de la naştere cu mai multe afecţiuni, între care anemie acută şi osteoporoză severă.
   
În urmă cu cinci zile, un tânăr de 30 de ani, din Iaşi, a decedat, din cauza gripei AH1N1, bărbatul fiind adus la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, pe 21 februarie, de la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiu.

Familia tânărului a anunţat că intenţionează să depună plângere, însă reprezentanţii spitalului susţin că l-au tratat aşa cum se procedează peste tot în lume şi nu se puteau face mai multe pentru el.

×
Subiecte în articol: Iași gripa
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close