După ce au pus în pericol un depozit de gaze cu o seară înainte, în Dâmboviţa, locuitorii din satul Bălteni, au dat din nou foc aceluiaşi câmp de pe marginea drumului naţional dintre Târgovişte şi Bucureşti.
Fumul gros s-a ridicat la zeci de metri şi a îngreunat traficul din zonă.
În judeţul Harghita, pompierii au stins aproximativ 100 de incendii de vegetaţie uscată
Flăcările au afectat peste 1.000 de hectare de pământ, doar în ultima săptămână.
"Doar în primele trei luni ale acestui an s-a înregistrat deja numărul total de incendii de vegetaţie uscată de pe tot parcursul anului trecut când au fost 98 de arderi necontrolate de vegetaţie uscată care au afectat circa 200 de hectare de teren", a precizat Maria Plumb, purtător de cuvânt, IPJ Harghita.
În Bihor, un incendiu de vegetaţie s-a extins la o fermă, iar două bovine au muri
În Bistriţa, o femeie de 72 de ani a fost arsă pe mâini şi pe faţă după ce a încercat să stingă un incendiu scăpat de sub control în propria gospodărie.
Sute de hectare de vegetaţie uscată au ars în judeţul Gorj. Pompierii s-au luptat cu 20 de astfel de incendii doar în ultimele 24 de ore.
Ministrul Mediului avertizează că amenzile vor fi mult mai drastice
Ministrul Mediului îi avertizează pe cei care dau foc vegetaţiei uscate, că amenzile vor fi mult mai drastice.
"Am propus ca amenzile să fie drastice, să ajungem la 15.000 de lei pentru amendă la persoană fizică, dacă o persoană fizică este prinsă că a dat foc la mirişte să primească o amendă de 15.000 de lei, iar la persoanele juridice de 100.000 de lei", a declarat ministrul Mediului, Barna Tanczos.
Peste 7.000 de incendii de vegetaţie uscată au izbucnit de la începutul anului, de patru ori mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.