Antena 3 CNN Actualitate Incendiu de pădure în Munţii Rodnei. Focul a cuprins o suprafaţă de circa zece hectare

Incendiu de pădure în Munţii Rodnei. Focul a cuprins o suprafaţă de circa zece hectare

Incendiu de pădure în Munţii Rodnei. Focul a cuprins o suprafaţă de circa zece hectare
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Iul 2012   •   19:23

Un incendiu de pădure a izbucnit, miercuri, în judeţul Maramureş, în Munţii Rodnei, focul cuprinzând circa zece hectare de pădure de foioase, conifere şi plantaţie aflate în ocoalele silvice Borşa, Dragomireşti şi Săcel, informează Mediafax.
   
Potrivit şefului Ocolului Silvic Romuli din Bistriţa-Năsăud, Gabriel Stanciu, care administrează o mie de hectare de pădure ale comunei Săcel din judeţul Maramureş, incendiul a fost semnalat în jurul orei 12.00, flăcările fiind vizibile de la mare distanţă.
   
"Focul a izbucnit în parcela 32 a pădurii statului român administrată de Ocolul Silvic Dragomireşti şi s-a extins cu repeziciune din cauza vântului şi spre pădurea comunei Săcel, pe care o administrăm noi, cei de la Ocolul Silvic Romuli. Din estimările mele, incendiul a cuprins circa zece hectare de pădure de foioase, conifere şi plantaţie. Nu este pădure de nu ştiu ce calitate, dar s-au făcut regenerări şi se distrug acum. Flăcările s-au extins şi la pădurea Mănăstirii Moisei. Cum vântul bate spre noi, ne temem să nu ajungă flăcările şi în Bistriţa-Năsăud, în pădurea comunei Romuli", a declarat Gabriel Stanciu.
   
Potrivit sursei citate, au fost alertaţi pompierii din Borşa, Moisei şi Săcel, dar nu pot ajunge cu maşinile la locul în care arde pădurea.
   
"Au venit cu maşinile, dar stau la vale cu ele. Nu pot interveni. Avem o singură soluţie să limităm extinderea focului, cu un buldozer care să traseze o bretea de protecţie de 1,5 kilometri, cu lama, pe pământ. L-am chemat, vine de la Primăria Romuli, dar va dura câteva ore până ajunge aici. Sperăm să nu ne prindă noaptea fiindcă atunci dezastrul va fi şi mai mare", a declarat Stanciu.
   
El a spus că la locul incendiului sunt peste 40 de pădurari şi oameni din Săcel care au pădure în zona respectivă, dar nu au ce să facă.
   
Stanciu a declarat că pădurea cuprinsă de incendiu nu face parte din Parcul Naţional Munţii Rodnei, dar se află la limita lui, aşa încât trebuie intervenit de urgenţă.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close