Antena 3 CNN Actualitate Incendiu de proporţii pe dealurile din satul Pâclele, Buzău. Localnicii au sărit să dea o mână de ajutor pompierilor

Incendiu de proporţii pe dealurile din satul Pâclele, Buzău. Localnicii au sărit să dea o mână de ajutor pompierilor

Incendiu de proporţii pe dealurile din satul Pâclele, Buzău. Localnicii au sărit să dea o mână de ajutor pompierilor
Sursa foto: Foto: freezedriedsurvivalfood.com
27 Mar 2012   •   15:43

Zeci de pompieri, localnici şi pădurari din zona comunei buzoiene Berca intervin, marţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe dealurile din satul Pâclele, la un moment dat extistând riscul ca focul să se extindă în zona locuită, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Marius Sârbescu, incendiul a fost semnalat în jurul orei 10.00, iar de atunci efective importante de pompieri, ajutaţi de localnici şi angajaţi ai Ocolului Silvic Berca, încearcă să stingă focul.
   
Incendiul a cuprins dealurile din zona satului Pâclele, comuna Berca, iar vântul puternic face imposibilă stingerea focului, provocat cel mai probabil de o persoană care a dat foc resturilor vegetale.
   
Conform sursei citate, la un moment dat a existat riscul ca flăcările să cuprindă casele şi grădinile oamenilor.
   
În judeţul Buzău, în ultimele zile s-au înregistrat zeci de incendii de vegetaţie uscată, provocate de persoane care îşi curăţă terenurile şi le incendiază fără a supraveghea focul. În urma acestor incendii au ars sute de hectare de terenuri, între care plantaţii de viţă de vie şi pomi fructiferi.

×
Subiecte în articol: Buzau incendiu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close