Incendiu de vegetaţie în Munţii Şureanu: Peste 15 hectare de pădure, mistuite în flăcări

de A.M.P    |    22 Iul 2012   •   10:58
Incendiu de vegetaţie în Munţii Şureanu: Peste 15 hectare de pădure, mistuite în flăcări Foto: Agerpres
Un incendiu puternic de pădure a izbucnit, sâmbătă, în Munţii Şureanu, în zona comunei Şugag din judeţul Alba, pentru stingerea focului, care a distrus peste 15 hectare de pădure, intervenind zeci de pompieri, jandarmi, silvicultori şi localnici, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, locotenent Cristian Todor, incendiul a izbucnit sâmbătă, în zona Smida Mică din Munţii Şureanu,  însă din cauza caniculei dar şi vântului puternic focul s-a extins cu repeziciune, afectând atât o zonă de păşune alpină, cât şi o pădure de conifere.

Incendiul nu este încă stins şi până acum a afectat peste 15 hectare de pădure de conifere şi aproximativ 10 hectare de păşune.

La faţa locului au fost mobilizaţi aproape 60 de pompieri militari, jandarmi, angajaţi silvici şi voluntari care au intervenit toată noaptea de sâmbătă spre duminică pentru a opri extinderea incendiului. Cristian Todor a mai spus că incendiul a fost localizat, echipele de intervenţie au reuşit să oprească extinderea acestuia, însă intervin în continuarea pentru a-l stinge, fiind posibilă reactivarea acestuia dacă va reîncepe să bată vântul.

"Cauza probabilă de izbucnire a incendiului va fi stabilită după finalizarea intervenţiei de stingere. Extinderea focului a fost favorizată de seceta din ultima perioadă dar şi de vântul puternic", a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

Alte două incendii de vegetaţie uscată s-au produs, sâmbătă, în zonele localităţilor Lupşa şi Ocoliş din judeţul Alba, însă acestea nu au fost de mare amploare şi au fost stinse de pompieri.

Parteneri
x close