Antena 3 CNN Actualitate Incendiu de vegetaţie în nordul Craiovei. Flăcările au mistuit deja şase hectare de pădure de pin

Incendiu de vegetaţie în nordul Craiovei. Flăcările au mistuit deja şase hectare de pădure de pin

Incendiu de vegetaţie în nordul Craiovei. Flăcările au mistuit deja şase hectare de pădure de pin
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    15 Aug 2012   •   20:36

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri după-amiază, în zona de nord a Craiovei, peste şase hectare de pădure de pin şi alte şase de vegetaţie uscată fiind mistuite de flăcări, informează Mediafax.

UPDATE 22:00
- Pompierii doljeni şi silvicultorii au reuşit să stingă, după patru ore de luptă cu flăcările, incendiul izbucnit, miercuri seară, în nordul Craiovei, care a distrus şase hectare de pădure de pin şi 12 hectare de vegetaţie uscată.

Aproximativ 20 de lucrători de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj intervin la faţa locului cu trei autospeciale cu apă.

Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit miercuri după-amiază, în jurul orei 17.00, în pădurea de pin de la marginea Craiovei. Întrucât vegetaţia era foarte uscată din cauza secetei, flăcările s-au extins cu repeziciune şi în mai puţin de două ore au ars şase hectare de pădure pin.
   
Totodată, au ars şi câmpurile de vegetaţie uscată din zonă, iar fumul gros a afectat cartierele rezidenţiale din zonă.
   
"Aerul este irespirabil în zona de case, parcă a ars cauciuc, nu pădurea. Sperăm să intervină rapid pompierii să nu ajungă focul la case", a declarat Ionel Andonie, proprietarul unei case din zonă.
   
Aproape 20 de pompieri au lucrat încontinuu mai bine de două ore pentru stingerea focului, însă misiunea lor a fost îngreunată de faptul că flăcările s-au extins rapid din cauza materialului lemons, uşor inflamabil.
   
La locul incendiului au venit şi mai mulţi reprezentanţi ai Ocolului silvic, care au supravegheat în permanenţă zona şi i-au ajutat pe pompieri la stingerea flăcărilor.
   
"Din primele evaluări sunt şase hectare de pădure de pin afectate de incendiu şi credem că nu mai poate fi nimic salvat pentru că pinul ars e compromis. Cel mai probabil va fi nevoie de o replantare, pentru a regenera pădurea", a declarat Daniel Drâgnei, seful Ocoilului Silvic Amaradia.
   
La faţa locului au venit şi mai multe echipaje de Poliţie care încearcă să afle cauza incendiului, mai ales că mai mulţi locuitori din zonă au declarat că în locul unde au izbucnit flăcările miercuri câteva persoane au făcut grătar.

×
Subiecte în articol: Craiova
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close