Antena 3 CNN Actualitate Incendiu devastator în Ilfov. În hala care s-a aprins ca o torță se află saci cu nitrat de amoniu. Cât de mare este pericolul?

Incendiu devastator în Ilfov. În hala care s-a aprins ca o torță se află saci cu nitrat de amoniu. Cât de mare este pericolul?

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă seară, la o hală de producţie, posibil tipografie, in localitatea Dascalu, Ilfov. 

Incendiu devastator în Ilfov. În hala care s-a aprins ca o torță se află saci cu nitrat de amoniu. Cât de mare este pericolul?
Sursa foto: Foto: Antena 3
08 Feb 2020   •   22:41

Potrivit primelor informații, constructia nu are spatii invecinate la care incendiul se poate extinde și nu sunt persoane ranite.

In interior sunt bazine cu acetona si alte substante usor inflamabile. Între ele se numără și nitratul de amoniu, un ingrasamant extrem de exploziv.

La fața locului actioneaza 16 autospeciale de stingere, 2 autoscari și 2 echipaje SMURD.

În zonă sunt resurse limitate de apă, au anunţat reprezentanţii ISUBIF.

Conform sursei citate, se acţionează de pe trei laturi ale construcţiei, unde a fost posibilă amplasarea autospecialelor. Hala are aproximativ 1.000 de metri pătraţi, arderea fiind generalizată.



Citește și: Mesaj Ro-Alert după incendiul devastator din Ilfov

Ce este Nitratul de amoniu?

Nitratul de amoniu face parte din îngrășămintele naturale azotate și este parte componentă a unor explozivi ca ANFO (sau ANDEX. care este un amestec de nitrat de amoniu și un ulei mineral ca dieselul de exemplu), nitrat de glicerină, nitroglicol, dinitrotoluen, TNT, pentrit, hexogen etc.

În amestec cu TNT poartă numele de Amatol, iar în amestec cu aluminiu, TNT și alți explozivi se numește Torpex.

Nitratul de amoniu întreține arderea, iar la supraîncălzire poate exploda, din această cauză este folosit ca îngrășământ numai sub formă de amestec cu alte substanțe.

×
Subiecte în articol: nitrat de amoniu incendiu incendiu ilfov
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close