Antena 3 CNN Actualitate Un martor la incendiu povestește ce s-a întâmplat: ”A fost o explozie fără multe flăcări! Se dădeau comenzi scurte!”

Un martor la incendiu povestește ce s-a întâmplat: ”A fost o explozie fără multe flăcări! Se dădeau comenzi scurte!”

Un bărbat internat într-un alt pavilion al Spitalului Matei Balș decât cel afectat de incendiu vorbește despre o explozie: „A fost o explozie fără multe flăcări, o lumină sau un flash la 20 de metri de unde mă aflu”.

Un martor la incendiu povestește ce s-a întâmplat: ”A fost o explozie fără multe flăcări! Se dădeau comenzi scurte!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    29 Ian 2021   •   15:20

Pacientul a povestit că prima dată a auzit voci în curtea spitalului, în jurul orei 4.45, s-a uitat pe geam și a văzut câteva cadre medicale în curte.

Întrebat dacă a văzut flăcări, martorul a răspuns: „a fost o explozie fără multe flăcări, o lumină sau un flash la 20 de metri de unde mă aflu. În scurt timp au venit cadrele medicale - infirmiere și asistente - au intrat în fiecare salon, ne-au explicat că a fost o problemă, să stăm liniștiți. La un moment dat fumul devenise destul de înțepător, a trebuit să închidem fereastra. A fost fum, dar nu dăunător”, a declarat bărbatul la Digi 24, potrivit Mediafax. 

Acesta a adăugat că nu a remarcat „strigăte patetice”: „Se dădeau comenzi scurte, se vedea că sunt profesioniști”.

5 persoane și-au pierdut viața în urma incendiului de la Matei Balș

Întrebat dacă pacienții au căldură în saloane, martorul a spus că este internat de 18 zile, fiind „unul dintre cei mai vechi pacienți”, dar nu i-a lipsit niciun minut apa caldă, căldura sau electricitatea.

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la un pavilion al spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați. 5 persoane și-au pierdut viața în urma incendiului.

Incendiul a avut loc la parterul unui corp de cladire, în care se aflau în jur de 100 de persoane, conform reprezentanților spitalului. 

Pompierii spun că au fost degajări mari de fum.

La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare. Salvatorii au acționat echipați conform protocolului COVID.

Pacienții răniți au fost preluați de ambulanțe și transportați la alte spitale.

×
Subiecte în articol: incendiu matei balș
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close