Antena 3 CNN Actualitate Incendiu puternic la un centru de copii din Oneşti. Toţi copiii au fost evacuaţi

Incendiu puternic la un centru de copii din Oneşti. Toţi copiii au fost evacuaţi

Incendiu puternic la un centru de copii din Oneşti. Toţi copiii au fost evacuaţi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
19 Ian 2013   •   16:43

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă după-amiază, la un centru de copii din Oneşti, iar 11 copii cazaţi acolo au fost evacuaţi, la ora transmiterii acestei ştiri focul fiind lichidat, fără a exista persoane rănite.
   
Primarul localităţii băcăuane Oneşti, Laurentiu Neghină, a declarat că la momentul izbucnirii incendiului în centrul social se aflau 11 copii, care au fost evacuaţi.
   
Potrivit acestuia, copiii evacuaţi au fost duşi la alte case ale acestui centru social.
   
Primarul a precizat că la ora transmiterii acestei ştiri incendiul era stins.
   
La rândul său, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Mihai Simionescu, a precizat că incendiul a izbucnit la acoperişul centrului social, iar la faţa locului au intervenit patru echipaje ale pompierilor, incendiul fiind stins în jurul orei 15.00, conform Mediafax.
   
Reprezentantul ISU a precizat că imobilul în care funcţionează centrul social are o centrală termică care funcţionează cu lemne, iar până acum nu a fost stabilită cauza izbucnirii focului.
   
Potrivit reprezentanţilor ISU Bacău, incendiul a izbucnit în podul uneia dintre cele şase case de tip familial ale Centrului de Servicii Sociale "Alexandra" Oneşti, întregul acoperiş, de aproximativ 150 de metri pătraţi, fiind cuprins de flăcări. În urma alarmei declanşate de senzorul de incendiu din podul imobilului, toţi cei 11 adolescenţi cu dizabilităţi cazaţi în clădirea respectivă au fost evacuaţi de către personalul de îngrijire, fără ca vreo persoană să fie rănită.
   
"În momentul în care cele trei echipaje de pompieri au ajuns la centrul de servicii sociale, incendiul se manifesta puternic la acoperişul uneia dintre clădiri. Flăcările au fost stinse la timp, fără ca incendiul să se extindă, urmând a se stabili şi cauza producerii acestuia. Cel mai important este faptul că persoanele aflate în clădire au fost evacuate la timp, fără ca vreo persoană să fie rănită", a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.
   
Cei 11 adolescenţi evacuaţi din clădirea cuprinsă de flăcări au fost cazaţi temporar în celelalte cinci căsuţe de timp familial aflate în acelaşi complex de servicii sociale din Oneşti, unde vor rămâne până la renovarea imobilului avariat.

×
Subiecte în articol: Onesti incendiu copii evacuare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close