Incendiu violent în Bacău. Peste zece hectare de teren ard de 24 de ore

de G.S.    |    11 Mai 2013   •   18:56
Incendiu violent în Bacău. Peste zece hectare de teren ard de 24 de ore Foto: Agerpres
Un incendiu puternic a izbucnit într-o zonă împădurită din munţii judeţului Bacău, peste zece hectare de litieră, cioate şi buşteni uscaţi fiind cuprinse de flăcări, iar 60 de pompieri şi angajaţi ai Direcţiei Silvice încearcă să limiteze extinderea focului, conform Mediafax.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, incendiul se manifestă de aproximativ 24 de ore în zona localităţii Straja, flăcările extinzându-se cu repeziciune din cauza vântului puternic şi a vegetaţiei foarte uscate. 
Până acum, au fost afectate peste zece hectare de litieră, cioate şi buşteni uscaţi dintr-o zonă împădurită a munţilor din judeţul Bacău.
"În cursul zilei de astăzi (n.r.- sâmbătă), 50 de pompieri militari şi civili au fost mobilizaţi în zonă pentru a încerca, într-o primă fază, izolarea focarului de incendiu şi limitarea extinderii acestuia. Flăcările se manifestă tot într-un areal greu accesibil, în care nu se poate interveni cu autospecialele cu apă. De aceea, cu sprijinul primăriei din comună, se transportă apă cu butoaiele până spre zona focarului. Din păcate, vântul ne creează cele mai mari probleme astfel încât nu putem estima care va fi suprafaţa finală afectată şi nici când va fi lichidat incendiul", a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu. 
Un alt incendiu se manifestă de patru zile în comuna Agăş, fiind afectate 40 hectare de zonă împădurită, iar pompierii au reuşit, în cele din urmă, prin crearea unei fâşii lată de 10 metri, izolarea focarului. În prezent, forţele de intervenţie al ISU Bacău acţionează pentru lichidarea incendiului.
 

Parteneri
x close