Antena 3 CNN Actualitate Incendiul izbucnit în vârful Pojarna, masivul Făgăraş, a fost stins după zece zile

Incendiul izbucnit în vârful Pojarna, masivul Făgăraş, a fost stins după zece zile

Incendiul izbucnit în vârful Pojarna, masivul Făgăraş, a fost stins după zece zile
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Sep 2012   •   10:43

Incendiul izbucnit pe vârful Pojarna - Punctul Valea Rea, din Masivul Făgăraş, a fost stins după zece zile, iar pompierii militari s-au retras, la faţa locului rămânând salariaţii Ocolului Silvic Privat "Valea Oltului", conform Mediafax.
   
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, focul a afectat şase hectare de zonă exploatată cu buturi de copac, şi două hectare de pădure de conifere, flăcările manifestându-se iniţial la o litieră de pădure de conifere, într-o zonă greu accesibilă, vântul puternic îngreunând permanent operaţiunea de stingere.
   
"În acest moment incendiul este lichidat, mai sunt uşoare fumegaţii, dar pompierii militari s-au retras, iar la faţa locului au rămas salariaţii Ocolului Silvic Privat "Valea Oltului", care vor supraveghea zona. O evaluare preliminară arată că focul a afectat şase hectare de zonă exploatată cu buturi de copac şi două hectare de pădure de conifere", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, plt. adj. Sorina Slăvoiu.
   
Incendiul de pe vârful Pojarna - Punctul Valea Rea, din Masivul Făgăraş, a izbucnit în seara de 13 septembrie, 45 de pompieri militari şi silvicultori deplasându-se imediat în zonă pentru stingerea focului, care se manifesta la litiera de pădure de conifere, într-o zonă greu accesibilă, vântul puternic îngreunând permanent operaţiunea de stingere.
   
Timp de zece zile, pentru stingerea focului s-a intervenit cu mijloace de primă intervenţie, mături, bătătoare, lopeţi şi vermorele, precum şi cu un releu de motopompe.

×
Subiecte în articol: incendiu foc Fagaras padure pompieri echipaje
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close