Antena 3 Actualitate Începe goana după pomii de Crăciun!

Începe goana după pomii de Crăciun!

26 Noi 2011   •   22:21
Începe goana după pomii de Crăciun!
Sursa foto: Foto: Videonews

A început goana după pomii de Crăciun! Opt mii de brazi şi 100 de molizi vor ajunge numai în pieţele din Sibiu pentru a fi luaţi acasă. Preţurile pornesc de la 20 de lei şi se opresc... unde vor cumpărătorii.

În pădurile din Sibiu e forfotă mare. Cei mai mulţi brazi vor fi recoltaţi din Ocolul Silvic Avrig. Pomii care vor ajunge în pieţe au fost deja însemnaţi, aşa că muncitorii taie de zor.

Un brad de 70 de cm până la 1,3 metri costă 20 de lei, unul de aproape doi metri ajunge la preţul de 25 de lei, iar cei mai înalţi de doi metri costă aproape 40 de lei. Cei peste trei metri pot ajunge şi la 1.000 de lei. Chiar şi aşa, preţurile sunt mai mari decât cele de anul trecut, cu 10%.

Brazii nu sunt tăiaţi oricum. E nevoie de săptămâni întregi până să ajungă bradul în casele noastre. O dată tăiaţi, brazii sunt transportaţi la locurile de depozitare cu tractoare şi căruţe. De acolo, se îndreaptă spre pieţe.

Reprezentanţii Ocolului Silvic Sibiu spun că anul acesta se vor tăia cu 5 mii de brazi mai puţin decât anii trecuţi. Pieţele au început deja să se umple cu pomi din import.

 
Get Adobe Flash player

×
Subiecte în articol: Crăciun brazi Sibiu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close