Antena 3 CNN Actualitate Începe să se facă dreptate. Decizia care obligă Rusia să redea României COMOARA furată

Începe să se facă dreptate. Decizia care obligă Rusia să redea României COMOARA furată

Începe să se facă dreptate. Decizia care obligă Rusia să redea României COMOARA furată
de O.P.    |    03 Oct 2012   •   10:34

APCE a adoptat, marţi, o rezoluţie privind indeplinirea de catre Rusia a obligaţiilor şi angajamentelor faţă de Consiliul Europei. În textul acesteia se face apel la Moscova să continue negocierile pentru returnarea bunurilor culturale confiscate.

Plenul APCE (Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei) a adoptat două dintre amendamentele propuse de către senatorul Viorel Badea la proiectul de rezoluţie al raportului. Potrivit propunerilor înaintate de senatorul roman, rezoluţia insuşită de membrii Adunării face apel la continuarea negocierilor bilaterale, în vederea identificării unei soluţii viabile menite să ducă la returnarea, prin negociere directă, a bunurilor culturale şi a altor proprietăţi către ţările vizate, inclusiv a Tezaurului României, temporar transferat la Moscova, în timpul Primului Război Mondial, potrivit unui comunicat transmis de senatorul Badea, membru al delegaţiei României la APCE.

"Rezultatul votului este o victorie pentru delegaţia României, în condiţiile în care plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a evidenţiat, pentru prima oară, în mod explicit, necesitatea ca Federaţia Rusă să soluţioneze cu celeritate toate aspectele referitoare la returnarea bunurilor, proprietăţilor şi valorilor culturale confiscate în mod abuziv de la statele membre, urmând că, în conformitate cu cel de-al doilea amendament depus, în cazul în care nu îşi îndeplineşte pe deplin aceste obligaţii, Federaţia Rusă să rămână în continuare sub monitorizarea Consiliului Europei", a argumentat Badea, citat de Mediafax.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close