Antena 3 CNN Actualitate Incidența în București a depășit, joi, 11 la mia de locuitori. CMBSU, ședință de urgență

Incidența în București a depășit, joi, 11 la mia de locuitori. CMBSU, ședință de urgență

Capitala trece, joi, de 11 infectări la mia de locuitori și urmează să fie întrunit din nou Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență (CMBSU).

Incidența în București a depășit, joi, 11 la mia de locuitori. CMBSU, ședință de urgență
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    07 Oct 2021   •   10:58

Potrivit datelor DSP București, joi, incidența în București a ajuns la 11,49 la mie, în creștere față de miercuri, când Capitala a era la 10,93 la mie.

Conform datelor oficiale, marți incidența era de 10,31 la mie, iar luni de 9,64.

Joi va fi întrunit din nou CMBSU, însă nu a fost stabilită încă ora.

România este noua Lombardia, spune Valeriu Gheorghiță. ”Spitalele și unitățile de primiri urgență sunt asaltate”

România este în scenariul în care anul trecut era regiunea Lombardia din Italia, a spus președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță.

Întrebat, după ce s-a vaccinat cu doza a treia, cât de departe este România de scenariul în care era anul trecut Italia, Valeriu Gheorghiță sa spus că țara noastră este deja în această situație:

„Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu. Este cât se poate de evident că spitalele și unitățile de primiri urgență sunt asaltate. Sunt copleșite în momentul de față de pacienți diagnosticați cu COVID-19, lăsând de o parte celelalte categorii de boli, urgențele, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă în fiecare zi și care generează victime care au nevoie de asistență medicală”.

Valeriu Gheorghiță a îndemnat la respectarea măsurilor de protecție:

„Nu trebuie să lăsăm garda jos. Trebuie să înțelegem că dacă nu rămânem solidari, nu respectăm măsurile de protecție, va fi extrem de complicat să depășim acest val 4. Putem să creștem cât putem numărul de paturi la terapie intensivă, putem să creștem capacitatea de internare, lupta nu va fi în felul acesta câștigată. Trebuie să limităm numărul de cazuri care apar zilnic.

Ne uităm la toate sistemele de sănătate mult mai performante decât sistemul medical românesc, toate au fost depășite de numărul mare de cazuri. Varianta Delta are o capacitate extraordinară de a genera mii și mii de cazuri noi pe zi pentru că avem sute de mii de persoane care nu au niciun grad de protecție, nici după trecerea prin boală, nici după vaccinare. În felul acesta, fără respectarea măsurilor de protecție, igiena, masca de protecție, distanțarea fizică și vaccinarea, nu putem să câștigăm această luptă.”

Președintele CNCAV îi îndeamnă pe români să aibă încredere în medici:

„Ne uităm la raportările zilnice. Poate că sunt persoane pe care nu le cunoaștem astăzi, dar mâine pot fi prietenii noștri, pot să fie rudele noastre, pot să fie cei dragi nouă, așa încât fiecare persoană care astăzi respectă regulile, care astăzi se vaccinează va da posibilitatea altor bolnavi, cu alte boli, să poată să fie internați în spitale, va elibera un loc la ATI, va lăsa un pat liber așa încât, dragi români, vă rog să aveți încredere în noi, în medici, indiferent de situația pe care o avem astăzi în România”, mai spune președintele CNCAV.

×
Subiecte în articol: incidenta București
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close