Antena 3 CNN Actualitate INCOME: Ce au în comun preerile nord americane şi câmpiile de lângă Cluj?

INCOME: Ce au în comun preerile nord americane şi câmpiile de lângă Cluj?

INCOME: Ce au în comun preerile nord americane şi câmpiile de lângă Cluj?
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Apr 2014   •   14:36
V-ati intrebat vreodata ce au in comun preeriile nord americane si campiile din apropierea Clujului? Ei bine, va spunem noi: Multi bizoni! 
 
Cea mai mare investitie intr-o ferma de bizoni din Europa se afla nu departe de Cluj, intr-o comuna mica din Ardeal.
 
Recea Cristur. O comună mică din Ardeal, cu puţin peste 1000 de locuitori. Poate e greu de crezut sau putin inedit, dar aici se află cea mai mare fermă de bizoni din Europa, pusă la punct de doi investitori, un neamţ şi un austriac.
 
Aproape 300 de bizoni aleargă acum pe dealurile din Cluj. Un singur exemplar poate costa chiar şi 2.000 de euro. Cam cât patru vaci de lapte. Iar un kg de carne de bizon se vinde cu până la 100 de euro. 
 
Clima din Transilvania pare să le priască animalelor, iar în câţiva ani investitorii speră să înmulţească de cel puţin 5 ori numărul bizonilor din fermă. 
 
Localnicii au şi ei de câştigat, pentru că afacerea a generat automat şi câteva locuri de muncă şi venituri suplimentare în zonă.
 
Investitorii planuiesc să deschidă şi un abator în comună, dar şi un lanţ de restaurante cu specialităţi din bizon. Deocamdată, carnea merge la export.
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close