Antena 3 Actualitate INCREDIBIL! Iată cum a manevrat Băsescu sute de milioane de dolari prin AFACERI cu FLOTA României

INCREDIBIL! Iată cum a manevrat Băsescu sute de milioane de dolari prin AFACERI cu FLOTA României

18 Oct 2012   •   23:02
INCREDIBIL! Iată cum a manevrat Băsescu sute de milioane de dolari prin AFACERI cu FLOTA României
Sursa foto: Foto: Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a manevrat sute de milioane de dolari în perioada în care ocupa funcţia de şef la Transporturi şi nu numai, reiese dintr-un raport al Parchetului Naţional Anticorupţie către Preşedinţie, raport premergător începerii urmăririi penale pentru Băsescu, în dosarul "Flota", a dezvăluit Mihai Gâdea în cadrul ediţiei de joi seară a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3.

Potrivit acestui raport, datat noiembrie 2002, "Comisia specială constituită în cazul Flota a sesizat că probele administrate în dosarul penal nr.20/P/2002 privind afacerea C.N.M. Petromin S.A Constanţa Klaveness Norvegia, relevă pierderea ilegală a propietăţii de către C.N.M. Petromin S.A. Constanţa a celor 16 nave maritime angajate în relaţi cu partener norvegieni, estimându-se un prejudiciu de circa 300 de milioane de dolari".Astfel, potrivit procurorilor, prejudiciul din dosarul "Flota"  - care numără aproape 500 de pagini - este estimat la circa 300 de milioane de dolari. Spre exemplu, nava Comăneşti a fost vândută pe 4 milioane de dolari, nava Cărbuneşti cu 4,1 milioane de dolari, iar nava Băneasa a fost dată, în 1999, pe 3,2 milioane de dolari.

Despre nava Comăneşti, care a fost ipotecată în favoarea băncii Cristiania Bank - Oslo, la obţinerea unui credit suplimentar de 4 milioane de dolari, aflăm din documentele bancare următoarele:

- 3.250.000 de dolari au fost viraţi companiei United Duch, care, conform investigaţiilor efectuate, NU EXISTĂ

- 250.000 de dolari au fost viraţi companiei de avocaţi Sinclaire Roche& Temperley

- 500.000 de dolari au fost vraţi la City Bank of Londra la contul companiei PETROKLAV Inc. Bahamas, al cărei director - preşedinte era ministrul Traian Băsescu.În momentul creditării contului, firma PETROKLAV Inc. Bahamas nu mai derula nici o afacere. În plus, la scurt timp după intrarea celor 500.000 de dolari în contul firmei, octombrie 1992, Traian Băsescu a demisionat din funcţiile deţinute în societate.

Noul director numit în locul acestuia le-a declarat procurorilor că nu a gasit suma de 500.000 de dolari în conturile companiei.

Află mai jos întreaga povesteVezi aici înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3
×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea Sinteza Zilei

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close