Antena 3 CNN Actualitate Indemnizaţia pentru creşterea copilului - 85% din media veniturilor pe ultimul an

Indemnizaţia pentru creşterea copilului - 85% din media veniturilor pe ultimul an

Indemnizaţia pentru creşterea copilului -  85% din media veniturilor pe ultimul an
14 Oct 2008   •   00:33

Camera Deputaţilor a adoptat pe articole propunerea legislativă care prevede ca viitoarele mame să beneficieze de o indemnizaţie de creştere a copilului de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai puţin de 600 lei, cât este în prezent nivelul indemnizaţiei.
Propunerea legislativă a fost iniţiată de deputatul PIN Lavinia Şandru şi a fost adoptată pe articole, deşi nu avea un raport din partea Comisiei pentru muncă, scrie Mediafax.
Lavinia Şandru a precizat că există mai multe propuneri legislative pe această temă - având ca iniţiatori pe Daniela Popa, Dan Voiculescu, Emilian Frâncu, Nini Săpunaru - şi a propus ca aceştia să fie consideraţi coiniţiatori la propunerea sa legislativă.
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, prezentă la dezbaterile din Parlament, a anunţat că Guvernul susţine această iniţiativă legislativă, care presupune un efort bugetar minim şi nu reprezintă un pericol pentru buget. Reprezentanţii PSD, PC, PRM, UDMR, PDL au anunţat că susţin propunerea. Camera Deputaţilor, care este for decizional, va da miercuri votul final la această iniţiativă legislativă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close