Antena 3 CNN Actualitate Îndopat degeaba cu medicamente: Un bărbat din Slatina a fost tratat de infarct, dar era sănătos tun

Îndopat degeaba cu medicamente: Un bărbat din Slatina a fost tratat de infarct, dar era sănătos tun

Îndopat degeaba cu medicamente: Un bărbat din Slatina a fost tratat de infarct, dar era sănătos tun
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    18 Iul 2012   •   19:26

Un pacient al Spitalului de Urgenţă Slatina a fost diagnosticat cu infarct, deşi el era sănătos-tun. Mai grav este că, atunci când a aflat, omului era să-i stea inima. La propriu.

Adrian Bughea a ajuns la spital acum două săptămâni. Se simţea slăbit şi transpira abundent, iar asistenta i-a făcut o electrocardiogramă, înainte să fie văzut de medic.

Medicul de gardă a văzut diagrama şi l-a internat pe bărbat de urgenţă. Timp de 3 zile, omul a stat pe patul de spital şi a înghiţit cu pumnii medicamente de inimă.

A fost nevoit să suporte chiar şi injecţii dureroase, în burtă, ca apoi să i se facă un nou EKG. La cea de-a doua electrocardiogramă medicul a observat că diagnosticul a fost pus greşit.

Medicul a mai cerut o electrocardiogramă şi, în cele din urmă, şi-a dat seama că prima a fost greşită. Totuşi, nu a vrut să-l externeze pe bărbat şi l-a mai ţinut în spital încă două zile.

Revoltat, omul a făcut plângere la conducerea spitalului şi la colegiul medicilor.

Ca urmare a acestui incident, şeful secţiei de cardiologie a fost demis.

Medicul de gardă, care l-a ţinut pe bărbat sub supraveghere, nu va mai avea dreptul să profeseze cât timp este anchetat. În plus, sub anchetă sunt şi asistentele de la Spitalul de Urgenţă Slatina.


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close