Antena 3 CNN Actualitate Inedit Hotelul european de zero stele, unde plătești pentru anxietate și insomnie | "Camera" ajunge la un preț fabulos

Hotelul european de zero stele, unde plătești pentru anxietate și insomnie | "Camera" ajunge la un preț fabulos

O inițiativă HoReCa face înconjurul internetului, recomandându-se atât un demers comercial, cât și unul de conștientizare.

Hotelul european de zero stele, unde plătești pentru anxietate și insomnie | "Camera" ajunge la un preț fabulos
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2022   •   13:48

Artiști conceptualiști, frații Frank și Patrik Riklin au înființat un "hotel de zero stele", care le asigură potențialilor clienți condiții perfecte pentru a nu se odihni și de a medita, în schimb, la crizele lumii contemporane.

De regulă, plângeri precum "n-am putut să dorm" sau "camera mea a fost prea zgomotoasă" constituie coșmarul hotelierilor, însă pentru frații Riklin aceste reacții se pliază perfect peste obiectivul lor.

"Camera de hotel" a artiștilor elvețieni constă într-un pat dublu pe o platformă, cu două noptiere și veioze

Nu există pereți, tavan sau uși care să ofere intimitate sau adăpost.

Originala inițiativă se află pe marginea unui drum, lângă o benzinărie din satul Saillon, în cantonul Valais, din sudul Elveției.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Creatorul hotelului de zero stele: "Nu somnul este important"

"Nu somnul este important", a explicat Frank Riklin.

"Ceea ce este important este să reflectăm asupra situației actuale din lume. A sta aici este o declarație despre necesitatea unor schimbări urgente în societate", a adăugat artistul.

În timp ce încearcă să doarmă, oaspeții sunt îndemnați să se gândească la subiecte precum nesfârșita căutare a perfecțiunii, schimbările climatice, războiul și daunele pe care acestea le provoacă planetei.

"Pe scurt, acum nu este momentul să dormim, trebuie să reacționăm. Dacă vom continua în aceeași direcție ca astăzi, ar putea exista mai multe locuri anti-idilice decât idilice", a spus, la rândul său, Patrik Riklin.

Proiectul, care a fost dezvoltat împreună cu hotelierul Daniel Charbonnier, oferă, de asemenea, trei apartamente de "zero stele" într-o locație idilică: o podgorie situată pe un deal pitoresc.

Aceste facilități, ce asigură serviciul unui majordom ce oferă băuturi și micul dejun, vor fi disponibile de la 1 iulie până la 18 septembrie.

Prețul unei nopți de somn este de 325 de franci elvețieni sau 337 de dolari americani (circa 1.600 de lei). 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close