Antena 3 CNN Actualitate Înfometat de sărăcie şi uitat de mamă. Un bebeluş a ajuns la spital cu anemie severă

Înfometat de sărăcie şi uitat de mamă. Un bebeluş a ajuns la spital cu anemie severă

Înfometat de sărăcie şi uitat de mamă. Un bebeluş a ajuns la spital cu anemie severă
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Sep 2011   •   14:02

Mii de români au plecat să muncească peste hotare pentru o viaţă mai bună. Unii dintre ei au uitat însă că acasă au lăsat o familie şi nişte copii care îi aşteaptă ca pe o pâine caldă. Şi asta pentru că, fără cei plecaţi, nu pot supravieţui. Acesta este şi cazul unui bebeluş de 8 luni din Iaşi a ajuns la spital cu anemie severă pentru că mătuşa în grija căruia fusese lăsat de părinţi nu a avut cu ce să-l hrănească. Nici ceilalţi fraţi ai sugarului nu erau într-o stare mai bună.

Cei 5 fraţi au fost lăsaţi de părinţi în grija unei mătuşi, sora mamei. Femeia trăieşte, însă, într-o sărăcie lucie şi spune că părinţii nu i-au trimis niciun ban pentru întreţinerea copiilor. Aşa că le-a dat şi ea copiilor de mâncare ce avea.

Sugarul de 8 luni a fost hrănit cu ceai, compot din fructele pe care mătuşa le culegea de prin copacii din curte, dar şi cu ce mănâncă adulţii din casă: fasole sau cartofi. Cu o aşa alimentaţie, copilul a început să se simtă rău, aşa că mătuşa l-a adus la spital.

Din păcate, acesta nu este singurul caz de acest gen. Medicii spun că un alt copil de un an şi trei luni a avut nevoie de transfuzie de sânge  ca să fie readus la viaţă. Din cauza sărăciei, băieţelul era hrănit de mamă numai cu lapte şi aşa a ajuns într-o stare gravă de anemie. Asistenţii sociali au deschis anchete în ameble cazuri.

 

×
Subiecte în articol: sărăcie Iași copil spital strainatate
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close