Antena 3 CNN Actualitate Iniţiativele legislative care pot conduce la degradarea pădurilor României. Ce măsuri vor lua autorităţile pentru a îndrepta situaţia

Iniţiativele legislative care pot conduce la degradarea pădurilor României. Ce măsuri vor lua autorităţile pentru a îndrepta situaţia

Iniţiativele legislative care pot conduce la degradarea pădurilor României. Ce măsuri vor lua autorităţile pentru a îndrepta situaţia
Sursa foto: Foto: www.poweranimalsunleashed.com
01 Mar 2013   •   16:38

Ministrul delegat pentru Păduri, Ape şi Piscicultură, Lucia Varga, a fost mandatat să prezinte Guvernului, în termen de 30 zile, un act normativ care să amendeze Codul Silvic şi Legea contravenţiilor silvice, informează Mediafax.

Executivul a amintit că, în prezent, există pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, două proiecte legislative importante pentru domeniul silvic: proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Codului Silvic şi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

"Prin amendamentele pe care le conţin, cele două iniţiative legislative menţionate nu aduc beneficii domeniului reglementat, ci dimpotrivă, creează breşe în cadrul legal, ce pot duce la degradarea pădurilor României. Totodată, întrucât punctele de vedere cuprinse în rapoartele de admitere ale Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice nu coincid cu cele ale Guvernului, ministrul delegat pentru Păduri, Ape şi Piscicultură, Lucia Ana Varga, a solicitat retrimiterea iniţiativelor legislative la Comisie în vederea corelării acestora", susţine Executivul.

În cel mult 30 de zile, ministrul Lucia Varga trebuie să prezinte Executivului un proiect de act normativ referitor la Codul Silvic şi contravenţiile silvice în vederea modificării şi completării acestuia.

Modificările au drept obiectiv diminuarea tăierilor ilegale şi a abuzurilor în activitatea de exploatare a pădurilor.

În perioada imediat următoare, vor fi programate dezbateri publice în care vor fi puse în discuţie măsurile propuse în acest proiect normativ.

 

×
Parteneri
Tatăl lui Adrian Sârbu, găsit inconştient şi cu o rană la abdomen
x close