Antena 3 CNN Actualitate Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare e IMPOSIBILĂ! Ministerul Educaţiei NU a remediat defecţiunea apărută la hardware

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare e IMPOSIBILĂ! Ministerul Educaţiei NU a remediat defecţiunea apărută la hardware

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare e IMPOSIBILĂ! Ministerul Educaţiei NU a remediat defecţiunea apărută la hardware
Sursa foto: Foto: cristv.ro
de S.T.    |    05 Mar 2012   •   09:17
UPDATE 11:30: Deputaţi PDL cer demiterea urgentă a celor vinovaţi de blocarea softului pentru clasa pregătitoare. Problemele apărute la hardware blochează în continuare înscrierea copiilor în clasele I şi pregătitoare.

UPDATE 11:00 : Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Tudorel Urianu, informează că s-a remediat problema care a apărut la sistemul informatic, astfel că părinţii îşi pot înscrie copiii în clasa pregătitoare şi clasa I.

Softul folosit de Ministerul Educaţiei pentru înscrierea în clasele pregătitoare s-a blocat. Conducerea Ministerului Educaţiei susţine că situaţia se datorează numărului mare de accesări şi a căderilor de tensiune la energia electrică.

Site-ul aplicaţiei de înscriere este momentan nefuncţional iar părinţii care au mers la şcoli pentru a-şi înscrie copiii în grupa pregătitoare nu au putut face acest lucru. În momentul de faţă se încearcă remedierea softului.

Tudorel Urian, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, a declarat, în direct, la Antena 3, că se vor lua măsuri de precauţie. "Vom face ca pe viitor să nu mai existe aceste lucruri. A fost un ghinion, dar lucrurile sunt sub control", a afirmat acesta.

Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, este de părere că ministrul Educaţiei ar trebui să-i penalizeze pe cei responsabili de blocarea softului folosit pentru înscrierea în clasa pregătitoare, subliniind că aceasta este o "greşeală impardonabilă".

"Aceasta este încă o dovadă în plus că Ministerul Educaţiei nu a pregătit această clasă zero. Aşteptăm ca ministrul să ia o măsură de curăţenie pentru cei responsabili, să-i penalizeze, să-i dea afară, pentru că aceasta este o greşeală impardonabilă care se petrece în prima zi de înscriere", a spus Liviu Pop.
   
De astăzi încep înscrierile în clasa pregătitoare, aşa numita clasă zero. Se fac înscrieri doar pentru copiii care vor să meargă la şcoala din circumscripţie, adică cea mai apropiată de locuinţa lor.


×
Subiecte în articol: soft liviu pop
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close