Antena 3 CNN Actualitate Inspecţia Judiciară: Ponta a afectat independenţa justiţiei când a spus că Iohannis va fi declarat incompatibil

Inspecţia Judiciară: Ponta a afectat independenţa justiţiei când a spus că Iohannis va fi declarat incompatibil

Inspecţia Judiciară: Ponta a afectat independenţa justiţiei când a spus că Iohannis va fi declarat incompatibil
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    09 Dec 2014   •   17:40

Inspecţia Judiciară a constatat că independenţa justiţiei a fost afectată de declaraţiile din octombrie ale lui Victor Ponta potrivit cărora Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil de ICCJ, întrucât aceasta este practica unitară a instanţei supreme, în toate cazurile similare.

Plenul Consiliului Superior a Magistraturii urmează să ia în discuţie, în şedinţa de joi, raportul Inspecţiei Judiciare şi să stabilească dacă acesta va fi sau nu asumat.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, declara, în 27 octombrie, că liderul PNL Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, întrucât aceasta este practica unitară a acestei instanţe, în toate cazurile anterioare de incompatibilitate pronunţându-se similar.

"Cu siguranţă şi domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, că aşa au fost toate deciziile până acum (...) Rezultatul este ştiut de toată lumea, domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru că până acum asta e practica unitară a ICCJ, în toate cazurile anterioare au spus la fel", a afirmat Ponta.

Citeşte şi:

Băsescu, scos basma curată de Inspecţia Judiciară. Preşedintele NU a afectat independenţa justiţiei prin afirmaţiile legate de "Microsoft"

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close