Antena 3 CNN Actualitate "Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă" al sătenilor A FUNCŢIONAT. Pădurarul care a dat alarma povesteşte cum s-a întâmplat totul

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă" al sătenilor A FUNCŢIONAT. Pădurarul care a dat alarma povesteşte cum s-a întâmplat totul

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă" al sătenilor A FUNCŢIONAT. Pădurarul care a dat alarma povesteşte cum s-a întâmplat totul
23 Ian 2014   •   21:11

Dacă şeful Internelor a dat greş în operaţiunea de salvare, localnicii din Apuseni au reuşit cu propriul Inspectorat pentru Situaţii de Urgenţă, care a funcţionat FĂRĂ NICIO INFORMAŢIE de la autorităţi.

Şeful acestui ISU improvizat a fost un pădurar care, din faţa televizorului, a realizat unde a căzut avionul pilotat de Iovan. Alexandru Vesa a ştiut exact pe cine să sune şi unde să trimită moţii pentru ca răniţii să fie găsiţi. Dar, asta la mai bine de 3 ore de la accident. Trei ore pierdute pentru că pe omul care ştia cel mai bine zona, nu l-a căutat nimeni.

Alexandru Vesa este pădurarul care i-a trimis, de fapt, pe cei trei moţi la epava cu răniţi.

"Eu am venit acasă în jurul orei şase jumătate, şapte, am dat drumul la televizor fără ca să ştiu de accidentul aviatic şi am văzut la televizor când spunea că e localizat în zona Avram Iancu-Ursoaie", le-a spus pădurarul jurnaliştilor Observator.

Era prea departe de el, la vreo 50 de kilometri. Aşa că l-a sunat pe pădurarul de la Ocolul Horea, bun prieten, pe care l-a rugat să trimită câţiva oameni pe creastă.

A trecut puţin peste o oră până ca oamenii lui şi ai pădurarului prieten să ajungă la victime.

"Aceşti trei oameni au intrat în pădure. Unul pe limită, unul o fost mai încolo, Argentin o intrat mai mult în pădure, la vreo 200 şi ceva de metri. A mers încă 15-20 de metri, tot a strigat, şi i-a auzit pe ăştia, pe victime", a mai spus Alexandru Vesa.

Şi el a ajuns din urmă. Şi-a dat peste alţi pădurari din zonă, nu peste echipele de intervenţie ale statului.

"Am sosit şi eu la faţa locului, cu jeep-ul, cu maşina de teren. NU A FOST ALTCINEVA CA SĂ NE AJUTE. Degeaba spun alţii că au fost acolo să ne ajute, de la intervenţii. Nu a fost nimeni", a spus pădurarul.

La evapă, Alexandru Vesa a ajutat un medic.  L-a cărat, cu un alt moţ pe braţe. Şi-apoi cu, două voluntare SMURD, cu maşina lui. Omul spune că i-a fost frică tot drumul. Doctorul se simţea prea rău.

Omul care, altături moţii lui, a salvat cinci vieţi şi onoarea celor plătiţi să intervină nu vrea recompense. Ci doar să nu mai spună lumea că ei i-au încurcat pe toţi. Căci, ei i-au ajutat.

Sursa: Observator

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close