Antena 3 CNN Actualitate Instanţa română transferă Rusiei procedura anchetării diplomatului care a lovit cu maşina o tânără

Instanţa română transferă Rusiei procedura anchetării diplomatului care a lovit cu maşina o tânără

Instanţa română transferă Rusiei procedura anchetării diplomatului care a lovit cu maşina o tânără
de S.T.    |    09 Noi 2012   •   17:05

Diplomatul rus, care a lovit o tânără cu maşina pe trecerea de pietoni, va fi judecat în ţara natală. Aceasta a fost decizia luată vineri de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 3.

Diplomatul va fi cercetat în ţara natală pentru vătămare corporală din culpă şi refuzare de recoltare de probe biologice.

Decizia instanţei poate fi contestată în termen de cinci zile, la Tribunalul Bucureşti care se va pronunţa definitiv pe această chestiune.

Procurorii au trimis, în 23 octombrie, la Judecătoria sectorului 3 dosarul diplomatului rus care, în 21 octombrie, a accidentat grav o tânără pe o trecere de pietoni din Capitală, cu propunere a transferului de proceduri, pentru ca bărbatul să poată fi judecat în Rusia.

Andrei Lancikov, consulul rus în România, a declarat pentru Ria Novosti că diplomatul rus care a lovit o tânără pe trecerea de pietoni mergea regulamentar şi "era treaz".
   
Potrivit acestuia, "fata a traversat drumul în fugă" şi Evsiukov "pur şi simplu nu a văzut-o".

Tânăra accidentată a fost transportată, în comă, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti. În prezent, este internată la Secţia de terapie intensivă, starea ei fiind uşor ameliorată.

Conform unor surse din Poliţie, în 2008, intersecţia Bulevardului Camil Ressu cu strada Ilioara, în care s-a produs accidentul, a fost declarat "punct negru", adică zonă de risc rutier ridicat, şi s-a făcut, în acest sens, o sesizare către Administraţia Străzilor din cadrul municipalităţii.

În 2009, în intersecţia respectivă s-au făcut îmbunătăţiri şi s-a pus marcaj bicolor cu vopsea termoplastică şi benzi rezonatoare. Chiar şi în aceste condiţii, anul acesta, în luna mai, acolo a mai avut loc un accident grav, în urma căruia o tânără de 23 de ani a murit.

Citeşte şi: NOU INCIDENT cu diplomaţi ruşi: Secretarul III al Ambasadei Rusiei la Bucureşti, cercetat după ce a refuzat să sufle în alcooltest

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close