Antena 3 CNN Actualitate Intervenție de urgență pe litoralul românesc. Salvamarii, eforturi uriașe pentru salvarea din valuri a unui bărbat

Intervenție de urgență pe litoralul românesc. Salvamarii, eforturi uriașe pentru salvarea din valuri a unui bărbat

Intervenție de urgență pe litoralul românesc, în stațiunea Jupiter, în această dimineață, după ce un bărbat a fost purtat de valuri prea departe de țărm.

Intervenție de urgență pe litoralul românesc. Salvamarii, eforturi uriașe pentru salvarea din valuri a unui bărbat
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    10 Iul 2022   •   10:10

Turistul s-a aventurat în marea agitată și a fost luat de curenți către larg.

Salvamarii au reușit cu greu să-l salveze și să îl aducă la ma pe bărbat. Este vorba despre un turist în vâstă de 34 de ani, din Chisinau. Un salvamar a înotat până la el și l-a tinut la suprafață până a venit alt salvama cu un skijet.

În timp ce era transportat spre mal, turistul și-a pierdut cunoștința. De data aceasta a avut noroc și a scăpat cu viață. Însă mulți turiști ignoră pur și simplu avertismentele salvamarilor.

De altfel încă de ieri este pericol de înec pe litoral. Pe plajă au fost arborate steagurile roșii, semn clar că înotul este interzis.

Cu toate acestea, sute de turiști au ignorat avertismentul și s-au aventurat în mare. În Eforie Nord, trei oameni au fost la un pas de moarte după ce au înotat în Marea agitată. Salvamarii încearcă din răsputeri să îi țină pe oameni departe de geamanduri. Pleacă după ei în apă, încearcă să îi scoată, să îi aducă mai aproape de mal.

Oamenii se încăpățânează și intră în continuare în apă, așa că încearcă pe cât posibil, măcar să îi țină aproape, pentru a preveni o tragedie.

×
Subiecte în articol: litoral salvamari
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close