Antena 3 CNN Actualitate Întreaga lume se uită spre România. "Sute de militari vor patrula cu arma pe umăr şi elicoptere vor supraveghea zona"

Întreaga lume se uită spre România. "Sute de militari vor patrula cu arma pe umăr şi elicoptere vor supraveghea zona"

Întreaga lume se uită spre România. "Sute de militari vor patrula cu arma pe umăr şi elicoptere vor supraveghea zona"
de O.P.    |    12 Sep 2012   •   06:09

Atenţia întregii lumi se va îndreapta din nou spre România. Între 14 şi 16 septembrie, încep la Sibiu lucrările Comitetului Militar NATO, cel mai înalt for de decizie militară al Alianţei. Printre invitaţi se numără amirali, generali şi sefii apărarii din cele 28 de ţări membre NATO. Peste 300 de oficiali se vor reuni în ţara noastră.

Oficialii NATO, în frunte cu  Preşedintele Comitetului, generalul Knud Bartels şi amiralul James Stavridis, comandantul Comandamentului Suprem Aliat, din Europa, vor  fi întâmpinaţi, în Piaţa Mare, printr-un ceremonial militar.

Pentru această reuniune, au fost luate măsuri de excepţionale de securitate. Zona va fi supravegheată din aer, în timp ce la sol vor patrula militari cu arma pe umăr.

Oaspeţii vor avea timp să viziteze orasul vechi şi să stea de vorbă cu oficialităţile locale.  Aceasta este prima reuniune de nivel înalt a şefilor apărării, după summit-ul NATO de la Chicago, şi prima care se desfăşoară în România.



×
Subiecte în articol: NATO
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close