Antena 3 Actualitate Ioan Ficior, călăul de la Periprava, lega deţinuţii de copac ore întregi, la temperaturi de minus 20 de grade

Ioan Ficior, călăul de la Periprava, lega deţinuţii de copac ore întregi, la temperaturi de minus 20 de grade

de M.Z.    |    18 Sep 2013   •   23:32
Ioan Ficior, călăul de la Periprava, lega deţinuţii de copac ore întregi, la temperaturi de minus 20 de grade
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
Ioan Ficior, călăul de la Periprava acuzat de genocid, avea un comportament anarhic şi lega deţinuţii de copac pentru ore întregi, la temperaturi de minus 20 de grade Celsius.
 
Declaraţiile au fost făcute de directorul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoriei Exilului Românesc (ICCMER), Andrei Muraru, miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
"Există un document de la Inspectoratul penitenciarelor care spune că Ficior avea un comportament anarhic, leza viaţa acelor deţinuţi, îi lega de copac pentru ore intregi, la temperaturi de minus 20 de grade. Acolo a fost un lagăr de moarte", a spus şeful Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Andrei Muraru, la Antena 3.
 
În plus, Ficior nu recunoaşte crimele.
 
"Colegi de-ai mei au vorbit cu el şi le-a spus că au fost 3-4 decese, când au fost peste 100", a adăugat Muraru.
 
Directorul ICCMER a spus că este un progres că după 23 de ani de la căderea comunismului avem oameni puşi sub acuzare pentru ce s-a întâmplat acum 50 de ani e un progres şi el crede că meritul pentru această situaţie parţine şi noii conduceri a Parchetului.
 
"E o ultimă recunoaştere pe care le-o putem acorda victimelor. (...) Declicul l-a făcut schimbarea de la vârful Parchetului General de anul trecut", a declarat Andrei Muraru, miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close