x close

Iohannis, după primul caz de coronavirus în România: Nu e niciun motiv real de panică

de M.Z.    |    27 Feb 2020   •   12:28
Iohannis, după primul caz de coronavirus în România: Nu e niciun motiv real de panică 418 Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis face un apel la calm, după ce a apărut primul caz de coronavirus şi în România şi cere populaţiei să asculte sfaturile avizate ale medicilor, pentru a ţine la distanţă o "epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri".

"Dragi români,
Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale. Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative. Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente. Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice", a scris şeful statului pe contul de Facebook.

România are, începând de miercuri seară, un caz de coronavirus confirmat. Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară.

Această persoană se afla deja în carantină și nu prezenta simptome, fiind depistată în urma unui test.
 

Citeşte mai multe despre:

Klaus Iohannis coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati