x close

Iohannis, în Timişoara, la 25 de ani de la revoluţie. "În orice construim, suntem datori să avem mereu ca reper libertatea”

de D.D.    |    16 Dec 2014   •   19:23
Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a susţinut un discurs la Timişoara, în cadrul ceremonilor dedicate Revoluţiei române din 1989.

„Este o mare onoare și bucurie să pot fi aici în seara zilei de 16 decembrie 2014, la 25 de ani după ce revoluţia română a început aici în Timişoara. Am făcut promisiunea de a veni la Timişoara, nu doar pentru semnificaţia politică a momentului, ci din respect pentru cei care şi-au dat viaţa în 1989 pentru ca noi azi sa trăim în democraţie”, a declarat Klaus Iohannis.

„25 de ani au trecut de când cetăţenii Timişoarei s-au ridicat împotriva regimului comunist. Curajul lor a inspirat o întreaga naţiune. Au arătat primii că aspiraţia spre libertate este mai puternică decât aparatul represiv al unui regim autoritar”, a adăugat Klaus Iohannis.

„Libertatea nu trebuie subînţeleasă, pentru că nu este lipsită de provocari nici astăzi, chiar dacă aceste provocări există, nu e niciodată inutil sau banal să vorbim despre libertate”, a mai spus Iohannis.

„A consfinţi libertatea pe hartie nu este suficient. (…) În orice construim, suntem datori să avem mereu ca reper libertatea”, a mai spus preşedintele ales al României.

Discursul lui Klaus Iohannis a fost difuzat în cadrul emisiunii La Ordinea Zilei.


Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati