Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, la cel mai mare exercițiu militar NATO: Achizițiile făcute de România vor descuraja orice inamic care ar încerca să atace - VIDEO

Iohannis, la cel mai mare exercițiu militar NATO: Achizițiile făcute de România vor descuraja orice inamic care ar încerca să atace - VIDEO

Iohannis, la cel mai mare exercițiu militar NATO: Achizițiile făcute de România vor descuraja orice inamic care ar încerca să atace - VIDEO
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    15 Iul 2017   •   13:40

UPDATE 13.40 - Președintele Klaus Iohannis s-a arătat extrem de mulțumit de modul cum s-au desfășurat lucrurile la cel mai mare exercițiu militar organizat de NATO.

Șeful statului a spus că aceste exerciții militare și achizițiile făcute de România în domeniul apărării vor descuraja orice inamic care ar încerca să atace zonele aliate.

Aceeași părere o împărtășește și partea americană.

UPDATE 11.36 - Președintele Klaus Iohannis a ajuns sâmbătă, la Cincu, Brașov, la cel mai mare exercițiu militar organizat de NATO.

”Cred că vom avea ocazia să vedem o aplicație de excepție, nu cea mai mare din România, ci cea mai mare dintr-un stat NATO”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a fost întâmpinat de ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, dar şi de şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, fiind primit cu onoruri militare. 

”Cred că o să mai vin şi altădată. E un exerciţiu foarte interesant de fiecare dată şi trebuie să spun că sunt foarte bucuros că avem comandanţi, şi vorbesc aici şi comandanţi NATO, şi comandanţii noştri, care ştiu de fiecare dată să pregătească exerciţii cu noi elemente, cu noi surprize”, a spus preşedintele.

La Cincu mai sunt prezenţi şi preşedintele Comitetului Militar al NATO (CMC), Petr Pavel, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, secretarul de stat în MApN Mircea Duşa şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Este aplicația la care participă aproximativ 25.000 de militari şi peste 2.000 de mijloace de luptă din 22 de ţări aliate şi partenere.


------

Știrea inițială

Preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent sâmbătă, la Cincu (Braşov), la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica", unde se desfăşoară exerciţiul militar multinaţional Saber Guardian 2017. 

Exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2017 este cea mai amplă şi complexă activitate multinaţională de pregătire din anul 2017. La acesta participă aproximativ 25.000 de militari şi peste 2.000 de mijloace de luptă din 22 de ţări aliate şi partenere.

Acesta se desfăşoară pe teritoriul Bulgariei, României şi Ungariei, aproximativ 17.000 de militari fiind desfăşuraţi în ţara noastră. 

Joi, şeful statului a vizitat Centrul administrativ "Mihail Kogălniceanu" din judeţul Constanţa, unde s-a întâlnit cu preşedintele Comitetului Militar al NATO (CMC), generalul Petr Pavel, şi cu piloţii români şi englezi care asigură misiunea de Poliţie Aeriană Întărită.

Preşedintele Iohannis a asistat şi la un exerciţiu de zbor cu aeronave MIG 21 Lancer, F-16 şi Eurofighter Typhoon. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Brașov Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close