Antena 3 CNN Actualitate Surse: Klaus Iohannis o susține pe Livia Stanciu la șefia CCR

Surse: Klaus Iohannis o susține pe Livia Stanciu la șefia CCR

Surse: Klaus Iohannis o susține pe Livia Stanciu la șefia CCR
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Iul 2016   •   11:32

Președintele Klaus Iohannis o susține pe fosta șefă de la ICCJ Livia Stanciu la șefia Curții Constituționale (CCR), potrivit unor informații pe surse citate de Antena 3.

Decisiv în această situație va fi însă votul din interiorul Curții.

Pe 9 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea Liviei Stanciu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României pentru un mandat de nouă ani.

Cei trei noi judecători ai Curţii Constituţionale a României (CCR) - Livia Stanciu, Attila Varga şi Marian Enache - au depus jurământul de învestitură în funcţie, miercuri, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. 

Noii membri CCR au depus jurământul la Palatul Cotroceni

La ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni au participat vicepreşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor - Teodor Atanasiu şi Florin Iordache, vicepremierul Vasile Dîncu, judecători ai CCR şi consilieri prezidenţiali. 

Livia Stanciu a fost desemnată judecător la CCR de preşedintele Klaus Iohannis, Attila Varga - de Camera Deputaţilor, iar Marian Enache - de Senat. Ei vor avea un mandat de nouă ani. 

Mesajul președintelui Klaus Iohannis către noii judecători ai Curții Constituționale

După înnoirea componenţei Curţii, cei nouă judecători vor trebui să îşi aleagă preşedintele pentru următorii trei ani. 

CCR a declanşat procedura de numire a trei noi judecători având în vedere că miercuri expiră mandatele lui Augustin Zegrean, Tudorel Toader şi Valentin Puskas.

Citiți și Livia Stanciu, pensionară la CCR. Câți bani va primi după cumularea pensiei cu salariul de la Curtea Constituțională

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis livia stanciu CCR
Parteneri
Infractor periculos lăsat liber, după ce o judecătoare a întârziat la muncă
x close