Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis îi cere demisia lui Gabriel Oprea. ”Am fost îngrijorat când am văzut câți oameni au ieșit în stradă”

Klaus Iohannis îi cere demisia lui Gabriel Oprea. ”Am fost îngrijorat când am văzut câți oameni au ieșit în stradă”

Klaus Iohannis îi cere demisia lui Gabriel Oprea. ”Am fost îngrijorat când am văzut câți oameni au ieșit în stradă”
Sursa foto: Foto: Facebook/Klaus Iohannis
23 Sep 2016   •   13:45

Președintele României Klaus Iohannis cere demisia senatorului Gabriel Oprea, după ce mii de oameni au protestat în faţa Palatului Parlamentului faţă de decizia senatorilor de a-l salva pe acesta de începerea urmăririi penale, în dosarul morții polițistului Gigină.

Aflat într-o vizită oficială la Câmpulung Muscel, în județul Argeș, cu prilejul manifestărilor dedicate marcării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, Klaus Iohannis a declarat că varianta reluării votului în Senat în cazul Oprea nu este una posibilă, arătând că singura soluție este ca acesta să își dea demisia din Parlament.

”Situația în care s-a ajuns acum, a domnului Oprea, nu poate fi usor detensionată. Nu știu dacă procedural se poate relua votul în Senat, dar exista posibilitatea ca persoana vizată să demisioneze ca să detensioneze situația”, a declarat Iohannis.

Iohannis a reiterat că problema în această situație este ”în Parlament, unde aleșii fac scut pentru unii dintre foștii miniștri”. De asemenea, Iohannis a declarat că a fost îngrijorat când a văzut câți oameni au ieșit în stradă.

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close