Klaus Iohannis îi cere demisia lui Gabriel Oprea. ”Am fost îngrijorat când am văzut câți oameni au ieșit în stradă”

de A.M.P    |    23 Sep 2016   •   13:45
Klaus Iohannis îi cere demisia lui Gabriel Oprea. ”Am fost îngrijorat când am văzut câți oameni au ieșit în stradă” Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Președintele României Klaus Iohannis cere demisia senatorului Gabriel Oprea, după ce mii de oameni au protestat în faţa Palatului Parlamentului faţă de decizia senatorilor de a-l salva pe acesta de începerea urmăririi penale, în dosarul morții polițistului Gigină.

Aflat într-o vizită oficială la Câmpulung Muscel, în județul Argeș, cu prilejul manifestărilor dedicate marcării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, Klaus Iohannis a declarat că varianta reluării votului în Senat în cazul Oprea nu este una posibilă, arătând că singura soluție este ca acesta să își dea demisia din Parlament.

”Situația în care s-a ajuns acum, a domnului Oprea, nu poate fi usor detensionată. Nu știu dacă procedural se poate relua votul în Senat, dar exista posibilitatea ca persoana vizată să demisioneze ca să detensioneze situația”, a declarat Iohannis.

Iohannis a reiterat că problema în această situație este ”în Parlament, unde aleșii fac scut pentru unii dintre foștii miniștri”. De asemenea, Iohannis a declarat că a fost îngrijorat când a văzut câți oameni au ieșit în stradă.

Parteneri
x close