Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, reclamat pentru instigare la ură după declarațiile privind autonomia Ținutului Secuiesc

Iohannis, reclamat pentru instigare la ură după declarațiile privind autonomia Ținutului Secuiesc

Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Mikó Imre” a înaintat o plângere către Consiliul Național pentru Combaterea Discrimării (CNCD), în urma declarațiilor președintelui Klaus Iohannis privind autonomia Ținutului Secuiesc, transmite Hotnews. Miercuri, președintele a acuzat partidul social-democrat că vrea "să dea Ardealul ungurilor", declarând că este incredibil că astfel de înțelegeri se fac în Parlament.

Iohannis, reclamat pentru instigare la ură după declarațiile privind autonomia Ținutului Secuiesc
Sursa foto: Presidency
29 Apr 2020   •   16:48

„Comportamentul domnului Președinte Klaus Iohannis, manifestat în toată mass-media, nu poate fi calificat altfel decât ca unul al cărui scop imediat este incitarea publicului la ură și/sau la discriminare în detrimentul unor categorii de persoane, în speță, împotriva cetățenilor români aparținând minorității maghiare din România. Prin declarația rostită de el se creează o atmosferă dezagreabilă la nivelul comunității maghiare. Agravează situația și faptul că domnia sa are calitatea de Președinte al României, ceea ce insuflă sentimentul că însuși statul român acționează împotriva cetățenilor săi de etnie maghiară”, se arată în plângerea transmisă la CNCD, citată de Hotnews.

Și fostul senator Peter Kovacs Eckstein a anunțat că va face plângere la CNCD.

„S-a descalificat. Iohannis. Ca politician european. Ca Presedintele Romîniei. Ca om civilizat. Toate prin declarația de azi, în care învinovățește ungurii că vor să ia Ardealul. Că folosește limba maghiară în derâdere și îl face vinovat pe Orbán Viktor ca în conivență cu PSD vrea Ardealul e doar frișca pe tortul natțonalismului extrem”, a scris Peter Kovacs Eckstein pe Facebook.

×
Subiecte în articol: CNCD Klaus Iohannis
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close