Antena 3 CNN Actualitate Iohannis şi Blaga, atac la Băsescu: Domnul preşedinte îşi păstoreşte propriul partid în alegeri şi exprimă public opţiuni de vot

Iohannis şi Blaga, atac la Băsescu: Domnul preşedinte îşi păstoreşte propriul partid în alegeri şi exprimă public opţiuni de vot

Iohannis şi Blaga, atac la Băsescu: Domnul preşedinte îşi păstoreşte propriul partid în alegeri şi exprimă public opţiuni de vot
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Aug 2014   •   12:28

Klaus Iohannis şi Vasile Blaga au ieşit împreună la atac împotriva lui Traian Băsescu. Cei doi îl acuză pe preşedinte de ipocrizie şi spun că Traian Băsescu face tot ce face pentru că este în campanie electorală pentru partidul Elenei Udrea.

Preşedintele se războieşte cu toată lumea pentru PMP. Aseară, după ce INS a anunţat că PIB-ul a scăzut în al doilea trimestru, Traian Băsescu a dat vina şi pe PSD, şi pe PNL, şi pe PDL şi i-a acuzat pe toţi politicienii de populism electoral pentru că susţin reducerea CAS.

Klaus Iohannis şi Vasile Blaga susţin că în spatele atacurilor furibunde ale lui Traian Băsescu stă de fapt dorinţa de a îşi proteja şi creşte propriul partid.

"Domnul preşedinte Băsescu ne acuză pe nedrept că avem un comportament electoral, în vreme ce îşi păstoreşte propriul partid în alegeri şi exprimă public opţiuni de vot. (...) Este o dovadă de şi mai mare mare ipocrizie să ataci singurul front rămas în calea PSD şi să-l acuzi de populism electoral", se arată în comunicatul ACL.

Băsescu a luat la ţintă pe toată lumea în declaraţiile de ieri seară pe tema scăderii economiei. Printre cei atacaţi se numără şi Klaus Iohannis, în ciuda evidentei apropieri dintre cei doi.

Maşina lui Iohannis a fost fotografiată intrând în urmă cu aproximativ o lună pe poarta vilei de protocol în care stă preşedintele. La scurt timp după, Băsescu declara că l-ar vota pe Iohannis la prezidenţiale. Aseară însă, lanţul de iubire s-a rupt.

Miza economică a scandalului, reducerea CAS, va fi discutată luni în Senat. Proiectul de lege prevede reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, măsură programată să intre în vigoare la 1 octombrie. Traian Băsescu a retrimis însă legea în parlament, pe motiv că nu sunt precizate sursele din care se va acoperi gaura astfel creată în buget. Premierul susţine însă că suma va proveni din contribuţiile sociale aferente noilor locuri de muncă, încasări suplimentare din TVA, recuperarea datoriilor de la firme aflate în insolvenţă sau reducerea evaziunii.

×
Subiecte în articol: vasile blaga Klaus Iohannis
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close