Antena 3 CNN Actualitate Ion Ficior, pus sub acuzare pentru genocid. Avocata victimei: fapta este gravă, dar în realitate lucrurile nu stau aşa

Ion Ficior, pus sub acuzare pentru genocid. Avocata victimei: fapta este gravă, dar în realitate lucrurile nu stau aşa

Ion Ficior, pus sub acuzare pentru genocid. Avocata victimei: fapta este gravă, dar în realitate lucrurile nu stau aşa
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    24 Oct 2013   •   10:50
Torţionarul Ion Ficior a fost pus sub acuzare pentru genocid, în dosarul privind moartea unor deţinuţi la Colonia de muncă Periprava, unitate pe care a condus-o în perioada 1958-1963. Fostul şef al penitenciarului Periprava este acuzat de moartea a 103 deţinuţi. 
 

Update 10.57
- Preşedintele Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România, Octav Bjoza, a intervenit la emisiunea Previziunile zilei, unde a spus că Ficior este stăpân pe situaţie.
 
"Legile ţării l-au ocrotit părinteşte până acum. Ceea ce se întâmplă astăzi, se putea întâmpla de 23 de ani şi mai bine, pentru că nu se poate spune că n-au fost cunoscute crimele săvârşite", a spus Bjoza, joi, la Antena 3.


Torţionarul Ioan Ficior este acuzat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului că în perioada 1958-1963, a introdus şi coordonat un regim de detenţie abuziv şi inuman împotriva deţinutilor politici aflaţi la Periprava. 
 
Experţii au descoperit aici mai multe gropi comune în care s-au găsit rămăşiţele pământeşti ale unor victime decedate în perioada în care penitenciarul a fost condus de Ficior. În total, 103 oameni şi-ar fi pierdut viaţa aici, din cauza regimului dur de detenţie. 
 
Foştii deţinuţi politici care au trecut pe la Periprava au povestit ororile la care au fost supuşi: erau bătuşi, înfometaţi şi forţaţi să bea apă direct din Dunăre.
 
Ioan Ficior este al doilea fost comandant al unui penitenciar comunist acuzat de genocid, după comandantul penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu. 


 

×
Subiecte în articol: Ion Ficior genocid
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close