Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu acuză ?jignirile? şi ?grosolăniile? şefului statului

Ion Iliescu acuză ?jignirile? şi ?grosolăniile? şefului statului

Ion Iliescu acuză  ?jignirile? şi ?grosolăniile? şefului statului
Sursa foto: ion iliescu
10 Noi 2009   •   09:30

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, s-a arătat deranjat de ?jignirile? şi ?grosolăniile? actualului locatar de la Cotroceni. În cadrul unei ?declaraţii? pe blogul personal, liderul PSD subliniază că ?ceea ce şi-a permis să declare, pe aeroport , la plecarea sa spre Berlin, este o adevărată ticăloşie. El ? care este un profitor şi al vechiului regim şi al tranziţiei ? îşi permite să-i jignească şi să profereze acuze grave la adresa celor ce si-au asumat si riscuri şi răspunderi , în momentele fierbinţi ale Revoluţiei.
Ticăloşia consta în acuza lansata la adresa 'conducătorilor de după executarea lui Ceauşescu, care ar fi scos armata în stradă , pentru a ucide 1600 de români'?.

Ion Iliescu crede că aceasta este o afirmaţie iresponsabilă , mincinoasă, ?care constituie o jignire la adresa Revoluţiei şi a conducătorilor ei şi aruncă un blam nemeritat asupra ţării, asupra unui moment înălţător al istoriei naţionale, de jertfe şi eroism ale poporului român?.

Primul lider post-revoluţionar aminteşte că ?diversiunea teroristă s-a declanşat în seara zilei de 22 decembrie, în jurul orelor 18.30, când nu era constituită nicio structură a noii puteri. Cine putea, deci, din partea viitoarei puteri neconstituite să dispună o asemenea monstruozitate??. Apoi reia desfăşurarea evenimentelor până pe 27 decembrie, pentru a sublinia că ?afirmaţiile dlui. Traian Băsescu vădesc o evidentă rea-credinţă, din partea unui om fără simţul măsurii şi al răspunderii, care ocupă , din păcate, funcţia cea mai înaltă în stat, pe care o dezonorează.
În loc sa manifeste respect şi pioşenie faţa de cei ce şi-au asumat, atunci, riscuri şi răspunderi, nu uşoare, el îşi permite asemenea ieşiri lipsite de un elementar bun simţ.
Este regretabil!?
Fostul preşedinte încheie cu speranţa că alegătorii români ?să-i dea lecţia meritată la alegerile prezidenţiale care urmează?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Revolutia romana seful statului
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close