Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu: În 2007 societatea nu era pregătită pentru suspendarea preşedintelui, acum nu este susţinere parlamentară

Ion Iliescu: În 2007 societatea nu era pregătită pentru suspendarea preşedintelui, acum nu este susţinere parlamentară

Ion Iliescu: În 2007 societatea nu era pregătită pentru suspendarea preşedintelui, acum nu este susţinere parlamentară
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    17 Noi 2011   •   21:30

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că susţine un referendum pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Procedura de suspendare este mai mult un "semnal" politic în legătură cu respectarea locului şi rolului care îi revine preşedintelui în cadrul societăţii româneşti, consideră Ion Iliescu

Conform liderului social-democrat, un astfel de demers ar putea avea succes, dar principala problemă a Opoziţiei o reprezintă lipsa majorităţii parlamentare necesare pentru suspendare.

"În 2007 a fost o suspendare care a avut un suport politic parlamentar suficient, în schimb societatea nu era pregătită pentru aşa ceva şi de aceea, când s-a supus votului cetăţenilor, suspendarea s-a întrerupt. Acum cred că electoratul ar fi pregătit pentru o asemenea chestiune, dar cred că nu avem majoritatea parlamentară necesară pentru realizarea ei" argumentează Ion Iliescu.

 
Get Adobe Flash player

×

Sinteza Zilei

Florin Piersic, truc pentru o memorie ageră la orice vârstă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close