Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu scapă de cercetarea în dosarul Revoluţiei

Ion Iliescu scapă de cercetarea în dosarul Revoluţiei

Ion Iliescu scapă de cercetarea în dosarul Revoluţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Oct 2015   •   13:02

Dosarul Revoluţiei din Decembrie 1989 a fost clasat, astfel că fostul preşedinte Ion Iliescu scapă de cercetarea în dosarul Revoluţiei.


Este vorba despre o rezoluţie de clasare a dosarului care are peste 1.000 de pagini şi care urmează să fie făcută publică de cei de la Secţia militară a Parchetului General. 
 
Acolo sunt expuse motivele pentru care acest dosar este clasat şi, astfel, cercetarea nu mai poate continua.
 
Se pare că se invocă mai multe motive, printre care fapte prescrise, dar şi lipsa de probe care nu mai pot fi adunate, la aproape 26 de ani de la Revoluţie.

Această rezoluţie conţine atât condamnările care s-au dat până acum, cât şi chestiunile care duc la clasarea acestui dosar. 
 
Procurorii militari susţin că sunt peste 400 de condamnări care s-au dat de la începutul cercetărilor şi până acum, condamnări individuale în toată România. Probabil că printre acestea, procurorii militari se referă şi la dosarul în care Victor Athanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac au fost deja condamnaţi.
 
Acest dosar a fost redechis odată cu dosarul Mineriadei, a fost redeschis şi pentru fostul şef de stat Ion Iliescu, însă a fost închis la câteva zile după această procedură.

Trei procurori au analizat acest dosar în ultimul timp, mai exact de la decizia CEDO până acum. Tudor Marian, Mihalache Codruţ şi Culea Claudiu sunt trei anchetatori de la Parchetul Militar care au luat toate filele şi au ajuns la concluzia că în privinţa dosarului Revoluţiei nu se mai poate face nimic.

CITIŢI AICI ÎNTREAGA ORDONANŢĂ DE CLASARE A DOSARULUI REVOLUŢIEI

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu clasare
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close