Antena 3 CNN Actualitate Ion Ștefan, prima minciună după preluarea funcției. Ministrul Dezvoltării se laudă că și-a rezolvat problemele

Ion Ștefan, prima minciună după preluarea funcției. Ministrul Dezvoltării se laudă că și-a rezolvat problemele

Ion Ștefan, prima minciună după preluarea funcției. Ministrul Dezvoltării se laudă că și-a rezolvat problemele
Sursa foto: Foto: Facebook/Ion Ștefan
05 Noi 2019   •   12:29

Ministrul Dezvoltării se laudă că a rezolvat problema care a creat controverse atunci când a fost nominalizat. Ion Ştefan susţine că şi-a plătit toate impozitele pentru casa care s-a transformat din una de 76 de metri pătraţi într-una de 910 mp.

Suma totală pe care actualul ministru o datora era de 51.000 de lei pentru cei 19 ani în care a plătit mai puţin tocmai pentru că declarase în actele de la primărie că are o casă mică.

„Celor care nu îşi platesc impozitele sa şi le plătească că e foarte bine. Trebuie să îşi plăteşti impozitul. Cetăţeanul printre alte obligaţii are şi obligaţia de plăti impozite. Impozitul pentru casa l-am platit nu am nicio datorie la primaria municipiul Focşani”, a declarat Ștefan.

Afirmaţiile ministrului Dezvoltării nu sunt însă adevărate. Primarul din Focşani a verificat în această dimineaţă, la solicitarea Antena 3, dacă Ion Ştefan a plătit într-adevăr sumele pe care le datora şi a avut o surpriză. Pentru că locuinţa lui de 910 metri pătraţi nu există în evidenţe, acesta nu avea cum să achite ceva. A dat, totuşi, în jur de 600 de lei în contul impozitului pe fosta casă, cea pe care a demolat-o, fără să aibă autorizaţie, ca să îşi ridice vila.

„Domnul Ion Ştefan a achitat pe data de 1 noiembrie sumele care erau înregistrare în rolul fiscal al acestuia, adică impozitul pe terenul de 900 de metri şi impozitul care există la noi în evidenţă: o clădire de 94 de metri pătraţi. Vă dau suma exactă: 99,08 lei pe impozitul pe clădire şi 546 de lei impozitul pe teren. Este aferent locuinţei de 96 de metri pătraţi care exista la momentul achiziţionării terenului, o clădire care în acest moment nu mai există, ea fiind demolată pentru a face loc noii construcţii. Mai trebuie făcută o precizare că acea demolare s-a făcut fără autorizaţie de demolare, nu ştiu din ce motive”, a declarat Cristian Misilă, primarul municipiului Focşani. 

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close