Antena 3 CNN Actualitate Iorgulescu: Stradivarius-ul nu a mai apărut din '86

Iorgulescu: Stradivarius-ul nu a mai apărut din '86

Iorgulescu: Stradivarius-ul nu a mai apărut din '86
02 Mar 2007   •   23:30

Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că ministerul pe care îl conduce a demarat 2 acţiuni în justiţie împotriva lui Mădălin Voicu, una pentru revendicarea viorii Stradivarius iar cealaltă pentru punerea sub sechestru a instrumentului pe durata derulării procesului. Ministrul a tras un semnal de alarmă precizând că ?această vioară nu a mai apărut niciodată în public, din 1986?. Nicio oficialitate română nu a văzut vioara Stradivarius, ba mai mult, în 1998 s-a făcut un concurs în care toată lumea aştepta să vadă instrumentul ? cu toate astea el nu a fost adus.

Actul pe care le-a prezentat Mădălin Voicu atestă doar autenticitatea viorii Stradivarius, nu şi faptul că vioara îi aparţine, a afirmat Iorgulescu. El a mai precizat că, după recuperarea instrumentului, el va fi depus la Muzeul Naţional de Artă.

Un alt subiect abordat de ministrul Culturii a fost situaţia Castelului Peleş şi a Pelişorului. ?Am convenit de principiu cu Casa Regală ca Peleşul să fie răscumpărat de statul român şi să rămână în perpetuitate muzeu?. Pelişorul va devină reşedinţa Casei Regale, dar o parte din acesta va rămâne în continuare muzeu. Foişorul va fi reşedinţă de protocol. Ministrul Iorgulescu a explicat că urmează ca reprezentanţii Casei Regale să solicite răscumpărarea Peleşului şi a Pelişorului, după care se vor face toate evaluările necesare. El a subliniat că toate bunurile mobile care se găsesc la Peleş vor rămâne statului român.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close