Antena 3 CNN Actualitate Ipoteză de ultimă oră în cazul incendiului de la Oradea. Posibilă mână criminală

Ipoteză de ultimă oră în cazul incendiului de la Oradea. Posibilă mână criminală

Ipoteză de ultimă oră în cazul incendiului de la Oradea. Posibilă mână criminală
Sursa foto: foto: captura Antena 3
26 Aug 2018   •   11:22

Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, din Piaţa Unirii, a fost cuprins de flăcări sâmbătă seara, aproape de ora 22.00, focul izbucnind la acoperişul clădirii.

După o jumătate de oră, întregul acoperiş al palatului şi sediul episcopiei au fost învăluite de flăcări, sute de orădeni adunându-se în piaţa din centrul municipiului. Unul dintre turnurile palatului s-a prăbuşit în flăcări pe strada episcop Mihai Pavel.

Mai multe echipaje ale pompierilor s-au luptat cu flăcările, folosind autospeciale cu scări.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), arderea la casa parohială a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea, cladire P+1+M, s-a manifestat la acoperiş, pe circa 300 de metri pătraţi.

Intervenţia a fost deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înălţimii la care arde, precum şi a fumului dens degajat.

Între timp, un internaut a publicat pe Facebook câteva imagini bizare cu clădirea Episcopiei, care ar putea răsturna întreaga anchetă.

Imaginile au fost filmate cu puțin timp înainte de izbucnirea incendiului care a devastat palatul.

Într-o intervenție la Antena 3, Barbu Sebatian Sofron, autorul imaginilor, a afirmat că este destul de sigur că este vorba despre scurtcircuite la instalația electrică și că a publicat imaginile pe Facebook pentru că și-a dat seama că ar putea reprezenta un indiciu pentru anchetatori privind cauza incendiului.

"Puține cunoștințe am despre electricitate și mi-am dat seama între timp că a fost vorba de un scurtcircuit", a afirmat el.

Autoritățile nu exclud varianta unei mâini criminale.

"Cauzele și împrejurările determinante vor fi stabilite în urma cercetării care se află în curs de desfășurare în momentul de față. Nu avem cum să opinăm pentru că fiecare detaliu, fiecare variantă este verificată și cercetată riguros.

Orice ipoteză este luată în calcul", a declarat purtătorul de cuvânt ISU Bihor, Camelia Roșca.

Și preotul Chris Terheș este de părere că anumite detalii sunt suspecte în cazul incendiului de la Oradea.

"Un amănunt care mi-a atras atenția acum, dimineață, văzând mai multe poze pe care le-am primit de acolo, dacă vă uitați spre exemplu la geamuri, nu o să vedeți fum. Când focul pornește de la acoperiș o să vedeți că la vârful geamurilor va fi fum negru. Ei, în cazul de față nu este fum. Deci, înseamnă că atât de puternic a fost focul încât a mistuit pur și simnul lemnul, că nu a mai avut timp să facă fum", a spus părintele Chris Terheș, într-o intervenție la Antena 3.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close