Antena 3 CNN Actualitate Irinel Columbeanu, în faliment. Creditorii au "undă verde" la executarea silită

Irinel Columbeanu, în faliment. Creditorii au "undă verde" la executarea silită

Irinel Columbeanu, în faliment. Creditorii au "undă verde" la executarea silită
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Sep 2012   •   08:43

Irinel Columbeanu este aproape falit, după ce afacerea sa cu noul tip de ciment l-a dus la sapă de lemn. Omul de afaceri are datorii de peste 7.000.000 de euro, iar executorii îi pun sechestru pe avere.

În urmă cu câţiva ani, Irinel Columbeanu lansa pe piaţă, cu mare fast, un nou tip de ciment: columbeanitul.

Omul de afaceri s-a împrumutat 7.000.000 de euro, ca să deschidă o fabrică de ciment în Gorj, la Târgu Cărbuneşti. Drept garanţie, a girat cu mai multe apartamente din Bucureşti, câteva terenuri, plus alte bunuri din vila de la Izvorani. Acum însă riscă să le piardă pe toate.

Executorii judecătoreşti au undă verde să înceapă procedura de executare silită. Pe lista proprietăţilor vizate de ei s-ar putea afla şi locuinţa de la Izvorani, casa fiind evaluată anul trecut la peste 5.000.000 de euro.

Şi totuşi, Irinel Columbeanu şi-a păstrat un as în mânecă. Executorii judecătoreşti ar putea avea parte de o surpriză - se pare că omul de afaceri şi-a trecut toate proprietăţile pe numele tatălui său, Ion Columbeanu.

În acte, fostul soţ al Monicăi Gabor este falit, deşi în 2008 se lăuda cu o avere de 120.000.000 de euro. Acum se laudă doar cu un iaht şi cu două ceasuri. Restul proprietăţilor, palatul de la Izvorani şi maşinile de lux nu apar în declaraţia sa de avere, aşa că executorii nu prea au nimic de luat.

"În această perioadă, are datorii la nivelul oraşului, pe anul trecut 670.000.000 lei şi pe acest an, până azi, 600 de milioane lei, deci aproape 1,3 miliarde de lei", a spus Iuliu Călina, viceprimar din Târgu Cărbuneşti.

Creditorii speră acum să obţină suma de bani amintită din vânzarea fabricii de la Târgu Cărbuneşti, licitaţia pornind de la 1,7 milioane de euro.



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close