Antena 3 CNN Actualitate Tendințe sezon toamnă-iarnă în „moda” construcțiilor. Din ce material sunt create „hainele” caselor, izolațiile?

Tendințe sezon toamnă-iarnă în „moda” construcțiilor. Din ce material sunt create „hainele” caselor, izolațiile?

Fiecare imobil trebuie „îmbrăcat” în izolații termice. Blocurile de locuințe sunt anvelopate iar casele sunt izolate. Și n-ai să crezi pentru izolarea caselor ce materiale sunt în vogă acum! Și ți le permiți și tu!

Tendințe sezon toamnă-iarnă în „moda” construcțiilor. Din ce material sunt create „hainele” caselor, izolațiile?
de Georgiana Adam    |    17 Oct 2020   •   09:28

Spuma poliuretanică defilează pe podium

Pe lângă vata minerală, vata de sticlă, vată bazaltică și plăcile de polistiren, folosite cât de bine se poate și cu rezultatele știute de toată lumea, moda prezentului adaugă și chiar pune accent pe spuma poliuretanică.

Dacă acum zece ani, izolația din spumă era privită ca „haină” doar pentru casele scumpe sau de fițe, astăzi sunt din ce în ce mai mulți proprietari de case care adoptă această soluție, care merg pe mâna creatorului de... spumă.

Spuma izolatoare, un material ușor, care nu încarcă pereții casei, un material uniform, care ajunge în toate golurile posibile și imposibile la doar câteva secunde după pulverizare. Un material chiar de cinci ori mai dens decât celelalte, precum sunt păturile fleece atât de călduroase deși sunt relativ subțiri. Gecile cu puf de gâscă în căptușeală, subțiri dar totodată călduroase și comode – cam așa sunt și izolațiile termice din spumă.

Află care sunt izolațiile termice în vogă

Această spumă este obținută prin amestecarea a doi compuși specifici, poliol și izocianat. Sună ca un cocktail chimic nociv, deși nu este – rezultatul obținut, așadar spuma poliuretanică, nu poluează nici pic. În funcție de cum sunt „cusute” aceste materiale între ele, se obține fie varianta numită cu celulă deschisă, care lasă umezeala să treacă, fie varianta cu celulă închisă, ceva foarte dens, care oprește transferul de căldură (izolator termic), al umidității (hidroizolator) dar și al zgomotului (fonoizolator). Eficiență maximă!

Iată câteva categorii de izolații din spumă poliuretanică enunțate de Isoterm precum o listă de piese de garderobă:

  • izolații pentru mansardă sau pod din spumă poliuretanică cu celulă deschisă;
  • izolații interioare sau exterioare de pereți cu spumă cu celulă închisă;
  • izolații de pardoseală cu spumă poliuretanică cu celulă deschisă.

Evoluția în izolații, asigurată de Isoterm

Te gândești la aspectul ecologic? Dacă izolațiile din vată emit gaz în timp, pe parcursul anilor, cele din spumă izolatoare nu emit nimic. De aceea au o durată de utilizare mai mare, chiar și opt decenii de la aplicare! Așadar, „haine” de calitate, călduroase, din materiale rezistente, subțiri, ecologice și relativ moderne pentru casele din România (în Occident, în Nordul Europei și în statele mai bogate din punct de vedere economic, izolațiile din spumă poliuretanică erau folosite cu încredere chiar și acum 30 de ani).

Exact acest trend al izolațiilor termice pentru toamnă-iarnă a venit și la noi de câțiva ani, datorită firmelor de izolații precum Isoterm, iar acum avansează din ce în ce mai mult, căpătând notorietate și faimă.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close