Antena 3 CNN Actualitate Istorie scoasă la vânzare. Casa din Bucureşti a Miţei Biciclista poate fi cumpărată contra sumei de 4 milioane de euro

Istorie scoasă la vânzare. Casa din Bucureşti a Miţei Biciclista poate fi cumpărată contra sumei de 4 milioane de euro

Istorie scoasă la vânzare. Casa din Bucureşti a Miţei Biciclista poate fi cumpărată contra sumei de 4 milioane de euro
Sursa foto: Foto: Antena 1
08 Noi 2012   •   07:45

Casa coanei Miţa Biciclista, celebrul personaj interbelic, a fost scoasă la vânzare. Pentru palatul vechi de o sută de ani, cu zece camere şi opt băi, actualul proprietar cere aproape patru milioane de euro.  La asemenea preţ, fireşte, cumpărătorii nu prea se înghesuie, deşi amintirea frumoasei curtezane e încă vie în inimile bucureştenilor.

Istoria mai respiră încă pe strada Biserica Amzei, acolo unde a locuit Maria Mihăescu - Miţa Biciclista, cum a intrat în istorie. Bucureştenii şi-o amintesc. Au aflat de ea din poveştile părinţilor.

"A fost o figură a Bucureştiului, o doamnă foarte emancipată, prima care a mers pe bicicletă în Bucureşti şi ieşea la plimbare la şosea" spun oanenii.

Curajoasă, îndrăzneaţă, puţin ieşită din comun. Era o femeie foarte frumoasă, foarte independentă şi făcea ravagii cu bicicleta în Bucureşti.



Se spune că Miţa Biciclista a primit această casă în dar chiar de la regele Ferdinand pe care îl vrăjise cu farmecele ei. După moartea frumoasei curtezane, aici au locuit zeci de chiriaşi.

A fost scoasă la vânzare pentru nu mai puţin de patru milioane de euro. Un preţ pe măsura unui monument de arhitectură, vechi de peste o sută de ani. Clădirea mai poartă încă ornamente în formă de îngeri care împodobesc balcoanele.

Casa Miţei Biciclista are două etaje şi o suprafaţă utilă de o 1.900 de metri pătraţi. Are zece camere, opt băi şi două balcoane mari. Totuşi, până acum, cumpărătorii nu s-au înghesuit.



×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close