Antena 3 CNN Actualitate James Rosapepe, fost ambasador SUA la Bucureşti, despre Joe Biden: "Este un om sincer si direct"

James Rosapepe, fost ambasador SUA la Bucureşti, despre Joe Biden: "Este un om sincer si direct"

Fostul ambasador al SUA în România, James Rosapepe a vorbit în exclusivitate la emisiunea "Sinteza Zilei” moderată de Mihai Gâdea, la Antena 3, despre preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, cu care este şi un prieten apropiat.

James Rosapepe, fost ambasador SUA la Bucureşti, despre Joe Biden:  "Este un om sincer si direct"
de Claudia Popovici    |    21 Ian 2021   •   23:30

Diplomatul democrat, care a reprezentat Statele Unite la Bucureşti între anii 1998 - 2001, a spus despre Joe Biden că este un om sincer si direct.

“Lucrurile trebuie luate în serios când el spune ceva, fie că e vorba de un compliment, fie că e vorba de o critică”, a subliniat James Rosapepe.

El a reamintit că Joe Biden cunoaşte România pe care a vizitat-o de 4-5 ori şi a fost unul dintre cei care a promovat alianţa şi calitatea României de membru al NATO.

“Este o persoană cu o mare experienţă în relaţiile internaţionale, a prezidat comitete din congress pentru relaţiile internaţionale şi am lucrat îndeaproape cu dumnealui pentru chestiuni legate de Europa şi NATO. În mandatul preşedintelui Obama, domnul Biden era vicepreşedinte.

James Rosapepe: Joe Biden cunoaşte şi apreciază mai mulţi români în special pe Ilie Năstase şi Nadia Comăneci

“Domnul Biden a fost printre cei care a promovat alianţa NATO şi calitatea României de membru al NATO. Este interesat de puterea şi stabilitatea acestei alianţe. Cred că angajamanetul faţă de NATO este foarte important pentru cei mai mulţi români. De asemenea faptul că înţelege ce este Europa şi faptul că acesta este un aliat foarte important al SUA pentru că împărtăşesc aceleaşi valori democratice, chiar dacă există dezacorduri din timp în timp. Întărirea parteneriatului cu Europa este importantă şi pentru România”, a mai spus James Rosapepe, fost ambasador SUA la Bucureşti.

Urmăriţi dialogul interesant dintre James Rosapepe, Mihai Gâdea şi Adrian Ursu în materialul de mai jos.

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: James Rosapepe Joe Biden
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close