Antena 3 Actualitate Jim Carrey, în centrul unor controverse, după ce a sugerat că vaccinarea bebeluşilor provoacă autism

Jim Carrey, în centrul unor controverse, după ce a sugerat că vaccinarea bebeluşilor provoacă autism

03 Iul 2015   •   13:38
Jim Carrey, în centrul unor controverse, după ce a sugerat că vaccinarea bebeluşilor provoacă autism
Sursa foto: Foto: Wikipedia

Jim Carrey a creat numeroase controverse pe internet după ce a sugerat că vaccinarea bebeluşilor şi a elevilor provoacă autism, informează forbes.com.
Actorul american a publicat recent mai multe mesaje pe Twitter pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra unei cauze pentru care militează de mulţi ani - crearea unor vaccinuri "ecologice". Jim Carrey încerca în acest fel să îşi exprime opoziţia faţă o nouă lege adoptată recent în California, care a declarat obligatorie vaccinarea tuturor copiilor care merg la şcoală în acest stat american, cu excepţia cazurilor scutite medical, şi care a eliminat posibilitatea de a refuza vaccinarea din motive personale şi religioase.

Actorul are peste 14 milioane de admiratori pe Twitter şi face parte dintr-un grup mic, dar extrem de vocal, de persoane care afirmă că vaccinurile conţin "neurotoxine" ce provoacă autism. Starul american a spus că Jerry Brown, guvernatorul statului California, este "un fascist corporatist" întrucât a semnat acea lege. Jim Carrey se numără printre acele persoane care sunt de părere că vaccinarea bebeluşilor şi a copiilor provoacă autism. Deşi majoritatea comunităţii ştiinţifice consideră că vaccinurile nu sunt asociate cu autismul, Jim Carrey are de partea lui şi alte celebrităţi care cred contrariul - precum Robert F. Kennedy Jr. - şi a publicat pe contul său de Twitter un link către un site ce conţine înregistrări video cu Kennedy care promovează un documentar ce încearcă să demonstreze existenţa acestei asocieri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close