Antena 3 CNN Actualitate Jim Carrey, în centrul unor controverse, după ce a sugerat că vaccinarea bebeluşilor provoacă autism

Jim Carrey, în centrul unor controverse, după ce a sugerat că vaccinarea bebeluşilor provoacă autism

Jim Carrey, în centrul unor controverse, după ce a sugerat că vaccinarea bebeluşilor provoacă autism
Sursa foto: Foto: Wikipedia
03 Iul 2015   •   13:38

Jim Carrey a creat numeroase controverse pe internet după ce a sugerat că vaccinarea bebeluşilor şi a elevilor provoacă autism, informează forbes.com.
Actorul american a publicat recent mai multe mesaje pe Twitter pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra unei cauze pentru care militează de mulţi ani - crearea unor vaccinuri "ecologice". Jim Carrey încerca în acest fel să îşi exprime opoziţia faţă o nouă lege adoptată recent în California, care a declarat obligatorie vaccinarea tuturor copiilor care merg la şcoală în acest stat american, cu excepţia cazurilor scutite medical, şi care a eliminat posibilitatea de a refuza vaccinarea din motive personale şi religioase.

Actorul are peste 14 milioane de admiratori pe Twitter şi face parte dintr-un grup mic, dar extrem de vocal, de persoane care afirmă că vaccinurile conţin "neurotoxine" ce provoacă autism. Starul american a spus că Jerry Brown, guvernatorul statului California, este "un fascist corporatist" întrucât a semnat acea lege. Jim Carrey se numără printre acele persoane care sunt de părere că vaccinarea bebeluşilor şi a copiilor provoacă autism. Deşi majoritatea comunităţii ştiinţifice consideră că vaccinurile nu sunt asociate cu autismul, Jim Carrey are de partea lui şi alte celebrităţi care cred contrariul - precum Robert F. Kennedy Jr. - şi a publicat pe contul său de Twitter un link către un site ce conţine înregistrări video cu Kennedy care promovează un documentar ce încearcă să demonstreze existenţa acestei asocieri.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close